Şehit Polisin Ailesi Gözyaşı Kurumadan 'Demokrasi Nöbetine' Katıldı - Son Dakika
Güncel

Şehit Polisin Ailesi Gözyaşı Kurumadan 'Demokrasi Nöbetine' Katıldı

Şehit Polisin Ailesi Gözyaşı Kurumadan \'Demokrasi Nöbetine\' Katıldı

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otelden ayrılmasından bir süre sonra gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen Cumhurbaşkanlığı Koruması Özel Harekat Polisi 39 yaşındaki evli iki çocuk babası Mehmet Çetin'in ailesi Uşak'ta 'demokrasi nöbetine' destek verdi.

21.07.2016 08:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otelden ayrılmasından bir süre sonra gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen Cumhurbaşkanlığı Koruması Özel Harekat Polisi 39 yaşındaki evli iki çocuk babası Mehmet Çetin'in ailesi Uşak'ta 'demokrasi nöbetine' destek verdi. Gözü yaşlı aile, vatandaşların 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları ile karşılandı.

Uşak Belediyesi önünde toplanan kalabalık vatandaş grubu ellerinde Türk bayrakları ile mehter eşliğinde İsmetpaşa Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na yürüdü. Gruba Uşak Valisi Ahmet Okur, Ak Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ve şehit polis Mehmet Çetin'in babası Hüseyin Çetin, oğlu Emir Çetin ve kardeşi Ahmet Çetin destek verdi. Davet üzerine kurulan platforma çıkarılan şehit yakınları, vatandaşların 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları ve alkışları ile karşılandı.

"İNŞALLAH KÖKLERİNİ KAZIYACAĞIZ"

Cumhuriyet Meydanı'nda mehteran takımının gösterisinin ardından halka seslenen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, halktan çevresindeki haşhaşileri polise, valiliğe ve belediye ekiplerine bildirmelerini istedi. Cahan yaptığı konuşmada, şöyle dedi:

"Ülkemizde darbe girişiminin ardından yeni bir tarih ve destan yazılıyor. Uşak'ta da bu destanın bir parçası var. Geçtiğimiz Cuma günü Cumhurbaşkanımızı Marmaris'te koruyan ekipten Mehmet Çetin kardeşimiz şehit oldu ve pazar günüde şehidimizi peygamber efendimize komşu eyledik. Şehidimizin babasını, evladını ve kardeşini sizlerle buluşturacağız. Şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine Haşhaşileri rabbim kahreylesin. Aziz vatanımızı kana bulayan, vatan evlatlarını, vatandaşlarımızı gözünü kırpmadan öldüren bu insanları rabbim kahreylesin. Bunu özellikle din adına yapmaları en büyük yaramız. Ama devletimiz ve milletimiz dimdik ayakta. Şimdi temizlik zamanıdır. Sizlerden rica ediyorum, bazı duyarlı vatandaşlarımız bu haşhaşileri özellikle gelerek bizlere ihbar ediyorlar. Sizlerden rica ediyorum, resmi kaynaklarımızın bildiği var, bilmediği var. Yakınımızda, komşumuzda dostumuzda ve en yakınımızda olan bildiğiniz bu haşhaşiler varsa bizlere, valiliğe ve emniyet güçlerine bildirin. İnşallah köklerini kazıyacağız."

Başkan Cahan, konuşmasının ardından şehit polisin babası Hüseyin Çetin, oğlu Emir Çetin ve kardeşi Ahmet Çetin'i tek tek anons ederek platforma çağırdı. Şehit yakınları platforma vatandaşların 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları eşliğinde çıktı. Başkan Cahan, demokrasi nöbetine destek veren şehit ailesine teşekkür etti.

Uşak'ta 5 gündür sıcak yataklarını ve televizyon karşısındaki koltuklarını boş bırakarak sabah işe gidecek olmalarına rağmen meydanı doldurarak demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara teşekkür eden Vali Ahmet Okur ise, "Türkiye halkı sanki uyutulacakmış gibi bu darbeyi adım adım getirdiler. Ama uyumadık, uyumadınız. Canını ve kanınızı verdiniz. Alın terinizi akıttınız, sabahlara kadar meydanları doldurup boşaltmadınız" dedi.

- Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Polisin Ailesi Gözyaşı Kurumadan 'Demokrasi Nöbetine' Katıldı - Son Dakika


Advertisement