Şehit Polisler Dualarla Memleketlerine Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Polisler Dualarla Memleketlerine Uğurlandı

Şanlıurfa’da şehit olan polisler, dualarla memleketlerine uğurlandı.

29.08.2015 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da şehit olan polisler, dualarla memleketlerine uğurlandı.

Şanlıurfa'da gece silahlı saldırıda şehit edilen Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Önleyici Hizmetler Birimi'nde görevli polis memurları Fatih Kılbey ve Tanju Sarıkaya'nın cenazeleri, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşsi, bazı milletvekilleri, belediye başkanları, polis müdür ve amirleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Pınarbaşı, "36 gün önce Ceylanpınar'da şehit edilen Feyyaz ile Okan kardeşimizi şehitler kervanına buradan uğurladık. Bugün de Fatih ve Tanju kardeşimizi uğurlamak için buradayız. Polislik mesleği bedel mukabilinde yapılan sıradan bir iş değildir. Yeri ve zamanı geldiğinde gözünü kırpmadan canını vermeyi gerektiren bir iştir. Polislik gönül işidir, yürek işidir. Bunu haktan, hukuktan, adaletten nasibini almamış, vatan, millet sevgisini bilmeyenler anlamazlar" dedi.

Şehit ailelerine saldırıyı gerçekleştirenlerin yaptıklarını yanına bırakmayacaklarının sözünü veren Vali Küçük ise, "İki kahraman Türk polisinin huzurundayız. Acımız çok büyük ve derin. İçimiz parçalanıyor. Ama dimdik ayaktayız. Kararlılığımızdan bir milim dahi şaşmayacağız. Şehit ailelerimiz, sizlerin de başı sağolsun. Acınız çok büyük ve derin ama sizlere de söz veriyoruz, ki tüm milletin huzurunda söylüyoruz, bu katliamı yapanların yanına kar kalmayacak. Alçaklardan en ağır şekilde hesap sorulacaktır. Türk milletinin ve devletinin kahredici gücü karşısında un ufak olacaklardır" diye konuştu.

Daha sonra yapılan dualarla şehit polisleri memleketlerine uğurlandı. Şehit polislerin eşleri Fatime Sarıkaya ve Özlem Kılbey ise tören boyunca gözyaşı döktü. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Polisler Dualarla Memleketlerine Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement