Şehit Savcı Kiraz Anısına Bayburt'ta Hatıra Ormanı Oluşturuldu - Son Dakika
Güncel

Şehit Savcı Kiraz Anısına Bayburt'ta Hatıra Ormanı Oluşturuldu

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz anısına Bayburt'ta hatıra ormanı oluşturuldu.

10.04.2015 18:48  Güncelleme: 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın girişimleriyle Bayburt Üniversitesi Yeni Kampüs alanında oluşturulan hatıra ormanındaki fidan dikimine, Vali Yusuf Odabaş, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Nail Yiğit, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Deniz, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Adliyesi'nde görevli hakim ve savcılar ile kamu kurumlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Başsavcı Uğurlu, burada yaptığı konuşmada, saldırının Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin adalet sistemine ve bizzat devletin kendisine yapılan bir saldırı olduğunu söyledi.Saldırı sonrasında ülkenin birçok yerinde Türk milletinin evladına sahip çıkarak gerekli duyarlılığı gösterdiğini ifade eden Uğurlu, "Bizler de Bayburt Adliyesi olarak şehidimizi yad etmek, ismini ilelebet diğer nesillere de aktararak bir yargı şehidi olarak bilinir kılmak ve aziz hatırasını yaşatmak için hatıra ormanı oluşturmayı düşündük" dedi. Uğurlu, Bayburt Üniversitesinin katkılarıyla şehit savcı Kiraz'ın adını ilelebet yaşatacak hatıra ormanını oluşturduklarını belirterek, "Tüm Bayburt halkı duyarlılığını göstererk şehidimizin adına yaptığımız hatıra ormanına el vermek, bel vermek, destek olmak için geldi. Herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Savcımızın ismi, Bayburt ilimizde bu hatıra ormanıyla ilelebet yaşayacak. Bayburt Üniversitemiz, inşallah bu ormanın gölgesinde nice Mehmet Selim Kirazlar yetiştirecek" diye konuştu.

Program, Uğurlu'nun konuşmasının ardından fidan dikimiyle sona erdi.

Şehit Savcı Kiraz Anısına Bayburt\'ta Hatıra Ormanı Oluşturuldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Savcı Kiraz Anısına Bayburt'ta Hatıra Ormanı Oluşturuldu - Son Dakika

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement