Şehit Savcı Kiraz Anısına Memleketi Siirt'te Hatıra Ormanı - Son Dakika
Güncel

Şehit Savcı Kiraz Anısına Memleketi Siirt'te Hatıra Ormanı

Şehit Savcı Kiraz Anısına Memleketi Siirt\'te Hatıra Ormanı

İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında teröristlerce şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz anısına, memleketi Siirt'te hatıra ormanına fidan dikimi yapıldı.

17.04.2015 16:40  Güncelleme: 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında teröristlerce rehin alındıktan sonra şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz anısına, memleketi Siirt merkeze bağlı Kayaboğaz Köyü'nde, kendi adını taşıyan hatıra ormanına fidan dikimi yapıldı.

Siirt merkeze bağlı Kayaboğaz Köyü'nde şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın adının yaşatılması için Siirt Valiliği ile Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hatıra ormanı yaptırıldı. Kayaboğaz Köyü'nde yaptırılan hatıra ormanı açılışına Vali Mustafa Tutulma, Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Akçakale ile daire müdürleri katıldı.

Açılışta konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, şehit savcı Kiraz için atalarının toprağında toplandıklarını belirterek, "Şehit edilen Mehmet Selim Kiraz kardeşimizin, bugün de onun atalarının toprağında bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kendisi anısına bir mevlüt okutup akabinde isminin uzun bir süre yaşatılması amacıyla ağaç dikme faaliyetinde bulunacaz. Bölgemizin önemli ağaçlarını burada dikerek, hem bu bölgenin ekonomisine katkı sağlamasını, hem de uzun vadede meyve verdikçe sayın savcımıza katkı sağlaması, bunun ruhuna ulaşması amacıyla bu tür faaliyette bulunduk. Ülkemizde terör yıllardan beri devam etmektedir. Bizim bölgemiz de bundan etkilenmiştir, ancak şunu hepimiz bilmemiz gerekirki, bu sıkılan kurşunlar öncelikle insanlığa sıkılmıştır, bizim huzurumuza sıkılmıştır, bizim geleceğimize sıkılmıştır, daha da açıkçası bizim insanımızın refahına sıkılmıştır. Çünkü biz terörle uğraşırken gelişmiş ülkeler kendi insanının huzuru refahı için her türlü faaliyette bulunmakta, her türlü girişimde bulunmakta, tek amaçları kendi insanının huzurlu bir ortamda, refah bir ortamda yaşatmaktır" dedi.

Protokol üyeleri daha sonra hatıra ormanına gelen vatandaşlarla birlikte ağaç dikerek can suyu verdi. - Siirt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Savcı Kiraz Anısına Memleketi Siirt'te Hatıra Ormanı - Son Dakika


Advertisement