Şehit Taşçı'nın Ailesine Aldığı Ev Restore Edilecek - Son Dakika
Güncel

Şehit Taşçı'nın Ailesine Aldığı Ev Restore Edilecek

Görüntü Dökümü : Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in açıklamaları Restore edilecek evden detaylar Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ'ın açıklamları Şehit Taşçı'nın ailesine aldığı ev restore edilecek Şehit düşmeden önce Nizip ilçesinde babasının sattığı evi geri alan Üsteğmen Uğur Taşçı'nın onaramadığı konutun restorasyonunu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yapacak Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: -"Üsteğmenin gönlünden geçen her şeyin daha güzelini yaparak, ailesinin, doğdukları, büyüdükleri ilçeyi ziyaret etmelerini ve orada şehidimizin onuruna yakışır şekilde yaşamalarını sağlayacağız" "Evi, tarihi dokuyu koruyarak modernize edip, şu anki yaşam standartlarına uygun şekilde yapacağız. Evi 2 ay içinde aileye teslim edeceğiz" Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terör operasyonunda şehit olan Üsteğmen Uğur Taşçı'nın, babası sattıktan sonra geri aldığı Nizip'teki evin restorasyonunu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirecek.

28.01.2016 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in açıklamaları

Restore edilecek evden detaylar

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ'ın açıklamları Şehit Taşçı'nın ailesine aldığı ev restore edilecek

Şehit düşmeden önce Nizip ilçesinde babasının sattığı evi geri alan Üsteğmen Uğur Taşçı'nın onaramadığı konutun restorasyonunu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yapacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin:

-"Üsteğmenin gönlünden geçen her şeyin daha güzelini yaparak, ailesinin, doğdukları, büyüdükleri ilçeyi ziyaret etmelerini ve orada şehidimizin onuruna yakışır şekilde yaşamalarını sağlayacağız"

"Evi, tarihi dokuyu koruyarak modernize edip, şu anki yaşam standartlarına uygun şekilde yapacağız. Evi 2 ay içinde aileye teslim edeceğiz"

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terör operasyonunda şehit olan Üsteğmen Uğur Taşçı'nın, babası sattıktan sonra geri aldığı Nizip'teki evin restorasyonunu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün şehit Üsteğmen Taşçı'nın annesini aradığını ve bir süre sohbet ederek acısını paylaştığını söyledi.

Üsteğmen Taşçı'nın Nizip'te aldığı evi tadilattan geçirip babasına hediye etmeyi planlamasına değinen Şahin, şehidin dileğinin, kendileri için emir olduğunu dile getirdi.

Şahin, "Şehidimizin annesine, oğlunun dileğinin çok kutsal bir görev olduğunu, orada yazın gelip babasına sürpriz yapmak istediğini öğrenince, bundan çok duygulandığımızı söyledik. Büyükşehir Belediyesi olarak izin verirlerse, hemen restorasyon çalışmalarına girip, içinin tefrişatını yaparak üsteğmenimizin dileğini yerine getirmeyi düşündüğümüzü ilettim. Şehidimizin annesi de bundan dolayı çok duygulanıp, teşekkür etti" dedi.

Önce "Şehitler olmasın" diye başlatılan Çözüm Süreci'nin aslında ne kadar önemi bulunduğunu, çocukların herkes için kıymet taşıdığını, bir anne olarak bütün yüreğiyle hissettiğini belirten Şahin, şehidin anne ve babasının bundan sonraki hayatlarında devletin şefkat elini yüreğinde hissetmesinin sağlanması, acılarının paylaşılarak azaltılmasının en büyük görevleri olduğunu kaydetti.

Şehit Taşçı'nın dileğini gerçekleştireceklerini anlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki hafta bir program için gideceğim İstanbul'da anne ve babayı ziyaret ederek, ellerini öpeceğim. Yapacağımız çalışmaları onlara anlatacağım. Üsteğmenin gönlünden geçen her şeyin daha güzelini yaparak, onların, kendi doğdukları, büyüdükleri ilçeyi ziyaret etmeleri ve orada şehidimizin onuruna yakışır şekilde yaşamalarını sağlayacağız. Şehidimizin anası babasına, bizim annemiz babamız olarak bakıyoruz. Antep evi iki katlı. Evin restorasyona ihtiyacı var. Bu restorasyon çalışmasını da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. Tarihi dokuyu koruyarak modernize edip, şu anki yaşam standartlarına uygun şekilde yapacağız. Bütün tarihi dokuda, şehrin merkezinde güçlü bir ekiple çalışıyoruz. Bugün bütün ekibimizi oraya gönderdim. Çalışmalar başladı. Evi 2 ay içinde aileye teslim edeceğiz."

Şehit Üsteğmen Taşçı'nın adı parkta yaşatılacak

Şahin, şehit Taşçı'nın isminin yaşamasını önemsediklerini söyledi.

Okullar ve yaşam alanlarına şehitlerin isimlerini vermeye devam ettiklerini bildiren Şahin, "Yaklaşık 20 dönümlük araziye yapacağımız Çamlıca Park'a üsteğmenimizin ismini vermeye karar verdik. İnşallah bu meclis toplantısında bu yönde karar alacağız. 2 ay içinde bu parkı Nizip halkının hizmetine sunacağız. Şehidimizin isminin yaşaması bizim için çok önemli. Bundan da ailelerimizin ne kadar mutlu olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 23 Ocak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Topçu Üsteğmen Uğur Taşçı, ertesi gün İstanbul'daki Levent Camisi'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanmıştı. Şehit olmadan önce Taşçı'nın, ailesinin bir süre önce Nizip ilçesinde sattığı evi geri aldığı ve tadilattan geçirdikten sonra babasına hediye etmeyi planladığı öğrenilmişti.

Şehit Taşçı\'nın Ailesine Aldığı Ev Restore Edilecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Taşçı'nın Ailesine Aldığı Ev Restore Edilecek - Son Dakika

  • İznik'te Define Kazısı Yapan Bir Kişi Göçük Altında Hayatını Kaybetti
    09:47 İznik'te Define Kazısı Yapan Bir Kişi Göçük Altında Hayatını Kaybetti

    Bursa'nın İznik ilçesinde kaçak kazı yapan definecilerden biri göçük sonucu hayatını kaybetti. Mahsur kalan 2 kişiye ulaşma çalışmaları devam ediyor. Jandarma, AFAD ve JAK ekipleri bölgeye sevk edildi.

  • Myanmar Devlet İdare Konseyi, Yeni Yıl affıyla 3.000'den fazla mahkumu serbest bıraktı
    09:47 Myanmar Devlet İdare Konseyi, Yeni Yıl affıyla 3.000'den fazla mahkumu serbest bıraktı

    Myanmar Devlet İdare Konseyi, geleneksel Myanmar Yeni Yılı'nın ilk günü olan Çarşamba günü 3.000'den fazla mahkumu affetti. Affın insani kaygılara hitap ederken aynı zamanda Myanmar'ın geleneksel Yeni Yıl Günü'nü kutlamak, halka neşe getirmek ve ilgili ülkelerle olumlu ilişkiler geliştirmek amacıyla çıkarıldığı belirtildi. Konsey ayrıca bazı mahkumların cezalarını altıda bir oranında indirdi.

  • Eskişehir'de bayram tatili döneminde artan turist ziyaretleri devam ediyor
    09:46 Eskişehir'de bayram tatili döneminde artan turist ziyaretleri devam ediyor

    Eskişehir'de bayram tatili döneminde artan turist ziyaretleri devam ediyor. Havaların güzelleşmesiyle birlikte turistik alanlara olan ziyaretler yeniden başladı. Yabancı vatandaşlar Porsuk Çayı'nda gondola binip tarihi alanları gezdi. Eskişehir'i tercih eden turistler bolca fotoğraf çekip anı biriktirmeyi de ihmal etmedi.

  • OMÜ Ziraat Fakültesi, hastalıklara dayanıklı ve ilaç kalıntısı olmayan çekirdeksiz üzümler geliştiriyor
    09:45 OMÜ Ziraat Fakültesi, hastalıklara dayanıklı ve ilaç kalıntısı olmayan çekirdeksiz üzümler geliştiriyor

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Bülent Köse tarafından yürütülen proje ile hastalıklara dayanıklı, üzerinde tarım ilacı kalıntısı olmayan, çekirdeksiz üzümler geliştirilecek. Karadeniz'e özgü 'kokulu üzüm' de çekirdeksiz üzüm haline getirilerek ticarileştirilecek.

  • Turizm Mezunlarının Bilgi Sahibi Olması Önemli
    09:45 Turizm Mezunlarının Bilgi Sahibi Olması Önemli

    Sakarya Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, turizm mezunlarının tarih, coğrafya, muhasebe, spor ve diğer pek çok konu hakkında bilgi sahibi olmasının önemli olduğunu söyledi. Sarıışık, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nda öğrencilerle buluştu ve gastronominin gelişimi hakkında önemli bilgiler paylaştı. Ayrıca, öğrencilere sürekli çalışmanın ve kendilerine bir şeyler katmanın önemini vurguladı.

  • Bursa'da freni boşalan kamyon elektrik direğine çarptı ve eve girdi
    09:43 Bursa'da freni boşalan kamyon elektrik direğine çarptı ve eve girdi

    Bursa'nın Yıldırım ilçesinde freni boşalan bir kamyon, önce elektrik direğine çarptı ardından bir eve girdi. Kazada yaralanan olmazken evde hasar meydana geldi. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Freni patlayan kamyon vinç yardımıyla evden çıkarıldı. Trafik ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü, DHKP-C sorumlusu Fehmi Oral Meşe'yi yakaladı
    09:43 MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü, DHKP-C sorumlusu Fehmi Oral Meşe'yi yakaladı

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube (TEM), terör örgütü DHKP-C'nin sorumlularından Fehmi Oral Meşe'yi yakaladı. Meşe'nin daha önce DHKP-C'nin silahlı eylemlerine katıldığı biliniyor ve hakkında yakalama kararı bulunuyordu.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:42 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,4850 liradan, euro ise 34,7090 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,4850 liradan, euro ise 34,7090 liradan alınıp satılıyor. Önceki kapanışta dolar 32,51 liradan, euro ise 34,59 liradan satılmıştı.

  • Antalya'da Türk Kızılay'ın binasında çıkan yangın söndürüldü
    09:41 Antalya'da Türk Kızılay'ın binasında çıkan yangın söndürüldü

    Antalya'da Türk Kızılay'ın bulunduğu binanın çatısında çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın kısa süren müdahalenin ardından söndürülürken, yapılan incelemede yangının klimadan çıktığı ve maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. Polis ve itfaiye ekiplerinin yangının çıkışına yönelik incelemesi devam ediyor.

  • Edirne'de köy halkı kurt nöbeti tutuyor
    09:40 Edirne'de köy halkı kurt nöbeti tutuyor

    Edirne'nin Süloğlu ilçesine bağlı Sülecik Köyü başta olmak üzere civar köylerde aç kalan kurtların köylere inip hayvanları telef etmesi üzerine köylüler silahlanarak kurt nöbeti tutmaya başladı. Kurtların köye girişi güvenlik kamerasına yansıdı. Sürülerine saldıran kurtlara engel olmak için av tüfeğiyle nöbet tutan köylüler, yetkililerden yardım talep ediyor.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Coşkusu
    09:40 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Coşkusu

    Adana'da bu sene 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda stantlar açılırken Adanalılar kendini karnaval alanına attı. Karnavala yerli ve yabancı yüz binlerce kişinin katılması beklenirken, esnafa da can suyu olması bekleniyor. Vatandaşlar stantları gezip hatıra fotoğrafı çekildi. Kebapçı ve dönerci esnafları yoğunluktan memnun olduklarını belirtti. Karnaval dolu dolu geçiyor ve herkesi bekliyoruz.


Advertisement