Şehit Teğmen'in Muğla'daki Baba Evine Ateş Düştü - Son Dakika
Güncel

Şehit Teğmen'in Muğla'daki Baba Evine Ateş Düştü

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde, PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Teğmen Altuğ Tek'in Muğla'daki baba evine ateş düştü.

11.11.2015 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde, PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Teğmen Altuğ Tek'in Muğla'daki baba evine ateş düştü. Acı haberle gözyaşına boğulan aileyi, Başbakan Ahmet Davutoğlu da telefonla arayarak taziye dileklerini iletti.

Silvan'ın Tekel, Konak ve Mescit mahallelerindeki bazı cadde ve sokaklarda kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, bölgenin teröristlerden arındırılması için 8 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından devam eden operasyon için ilçeye sevk edilen askerlere PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Teğmen Altuğ Tek'in Muğla'daki ailesi yasta. İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı CHP'li Bahaddin Gümüş, Vali yardımcıları ve Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, sağlık ekipleri eşliğinde ailenin oturduğu, Muğla merkez Menteşe'deki Paşapınarı Mahallesi'ne giderek acı haberi verdi.

ANNE FENALIK GEÇİRDİ

Oğlunun şehit olduğu haberini alan 4 çocuk annesi ev kadını 60 yaşındaki Fatma Tek, fenalık geçirdi. Yerelde aylık yayın yapan bir gazetenin sahibi olan baba 68 yaşındaki Mehmet Tek de acı haberle büyük üzüntü yaşadı. En büyüğün bir küçüğü olan evladını yitirmenin acısını yaşayan anne Fatma Tek'e sağlık ekipleri müdahale etti.

Baba Mehmet Tek, "Oğlumun şehit haberini aldım. Çorbada bizim de tuzumuz bulundu. Oğluma evlenmesini söylemiştim. 'Seni nişanlayalım' demiştim. Diyarbakır'da zaman geçiremezdi. Bana 'Benim için önce vatan, sonra evliliği düşünürüm. Zaten görevimde yeniyim' dedi. Çatışma bölgesi hareketli olduğu için sürekli irtibat kuramıyorduk" dedi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NDAN TAZİYE TELEFONU

Şehit ailesini Başbakan Ahmet Davutoğlu da arayarak başsağlığı dileğinde bulundu. Baba Mehmet Tek, bu sırada Başbakan Davutoğlu'na "Sağolun, teşekkür ediyorum. Oğlum vatan için savaşarak şehit oldu. Bunun için gururluyuz" dedi.

Şehidin tek katlı evine dev Türk bayrağı asıldı. Teğmen Altuğ Tek'in şehit olduğunu öğrenen Muğlalılar, aileye taziye için eve akın etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehidin evinin önündeki araziye taziye çadırı kurulabilmesi için çalışma başlattı.

5 AYLIK TEĞMENDİ

Şehit Teğmen Tek'in Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Matematik Bölümü'nden mezun olduğu, ataması yapılmayınca 5 ay önce sözleşme imzalayarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nde göreve başladığı öğrenildi.

Şehit Altuğ Tek'in cenazesinin bugün Silvan'da düzenlenecek törenden sonra saat 17.30 ila 18.30 arasında uçakla Bodrum- Milas Havalimanı'na getirileceği kaydedildi. Şehit Tek'in cenazesi buradan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırılacak. Şehit için yarın (perşembe) Kurşunlu Camii'nde tören düzenleneceği belirtildi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Teğmen'in Muğla'daki Baba Evine Ateş Düştü - Son Dakika


Advertisement