Şehit Teğmen Turan'ın Memleketinde Büyük Üzüntü - Son Dakika
Güncel

Şehit Teğmen Turan'ın Memleketinde Büyük Üzüntü

Şehit Teğmen Turan\'ın Memleketinde Büyük Üzüntü

Diyarbakır'ın Lice ve Hani İlçeleri kırsalında PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan ve ardından kaldırıldığı hastanede şehit düşen 23 yaşındaki Jandarma Teğmen Hubeyib Turan'ın Tokat'a merkeze bağlı Efe Köyü'nde oturan ailesinin evine ateş düştü.

19.08.2015 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Lice ve Hani İlçeleri kırsalında PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan ve ardından kaldırıldığı hastanede şehit düşen 23 yaşındaki Jandarma Teğmen Hubeyib Turan'ın Tokat'a merkeze bağlı Efe Köyü'nde oturan ailesinin evine ateş düştü. Şehit Turan'ın yaklaşık 8 ay önce annesi Hanife Turan'ı kaybettiği belirtildi.

Diyarbakır'ın Lice ile Hani İlçeleri kırsalında PKK'lılarla çıkan çatışmada ağır yaralanan jandarma teğmen Hubeyib Turan, kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde şehit oldu. Şehit Turan'ın Tokat'ın merkeze bağlı Efe köyünde yaşayan babası çifti Halit Turan'ın, oğlunun yaralanmasının ardından sabahın erken saatlerinde Diyarbakır'a gittiği ve burada acı haberi aldığı bildirildi.

Acı haberi alan köylüler ise teğmenin baba ocağına akın etti. Burada taziyeleri dede Rüştü Turan kabul etti. Yaklaşık 8 ay önce annesi Hanife Turan'ı kaybeden teğmen Hubeyib Turan'ın 4 kardeşin en büyüğü olduğu öğrenildi. 2013 yılında göreve başladığı öğrenilen şehit Turan'ın bekar olduğu ve en son köyüne Ramazan bayramında geldiği kaydedildi.

"ÇOK İYİ BİRİSİYDİ"

Acı haberi aldıktan sonra köye giden şehit Turan'ın dayısı Salih Fırtına, yeğeninin önce yaralandığını daha sonra kaldırıldığı hastanede şehit düştüğünü söyleyerek, "Allah ailesine sabırlar versin. Cenabı Allah oradaki hainlere fırsat vermesin. Benim de 3 oğlum var, onları da kendimi de vatan için feda ederim. Başımız sağ olsun. Kendisi bekar, 2 yıllık askerdi. Annesi de 8 ay önce vefat etmişti" dedi. Köy sakinlerinden Orhan Korkmaz ise, şehit Turan'ın çok iyi birisi olduğunu kaydederek, "Terörün Allah belasını versin. Gitti zavallı çocuk" diye konuştu.

Şehit Turan'ın cenazesinin akşam saatlerinde Tokat'a getirileceği ve yarın köyde öğle namazı ardından  törenle toprağa verileceği bildirildi. Şehit Turan'ın yakınları, gazetecilerin evden görüntü almasına izin vermedi. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Teğmen Turan'ın Memleketinde Büyük Üzüntü - Son Dakika


Advertisement