Şehit Uzman Çavuş Hakan Çil'in Eşi: Ağlamam, Benim Eşim Kahraman - Son Dakika
Güncel

Şehit Uzman Çavuş Hakan Çil'in Eşi: Ağlamam, Benim Eşim Kahraman

Şehit Uzman Çavuş Hakan Çil\'in Eşi: Ağlamam, Benim Eşim Kahraman

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki PKK saldırısında şehit düşen askerlerden Uzman Çavuş Hakan Çil memleketi Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi

19.08.2011 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki PKK saldırısında şehit düşen askerlerden Uzman Çavuş 24 yaşındaki Hakan Çil, memleketi Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

2 ay önce evlendiği eşini kaybetmenin acısını yaşayan hemşire Fatma Çil, Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp, "Ağlamam, benim eşim kahraman, aslan o aslan. Onlar kalleş" dedi.

Baba İbrahim Çil ise "Vatanım için gerekirse 5 tane daha oğlum var, 1 de ben, 6 taneyiz. Hepimiz şehit olmaya hazırız" diyerek terör örgütüne tepkisini dile getirdi.

Şehit Hakan Çil'in cenazesi, Afşin Devlet Hastanesi morgundan alınıp, cenaze aracıyla Beycehiz Mahallesi Binboğa Sokak'taki baba evine getirildi.

Burada 9 çocuk sahibi baba İbrahim Çil, şehidin 2 aylık eşi Fatma Çil ve kardeşleri helallik aldı. Şehidin kardeşi Süleyman Çil, tutuklu bulunduğu Elbistan E Tipi Kapalı Cezavi'nden özel izinle çıkıp cenaze törenine katıldı.

10 BİN KİŞİ, PKK'YI LANETLEDİ

Şehit Çil'in cenazesi evden alınıp, tekrar cenaze aracına konularak tekbirler eşliğinde Afşin Ulucami'ye getirildi. Yaklaşık 10 bin kişi şehidi karşılarken, terör örgütü PKK'ya lanet yağdırdı.

Cuma namazının ardından düzenlenen cenaze törenine şehidin ailesi, Kahramanmaraş milletvekilleri AK Parti'li Mahir Ünal, Sıtkı Güvenç, Mehmet Ramazanoğlu, Nevzat Pakdil ile MHP'li Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe,

Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğneral Ünal Karaosmanoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert, Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Belediye Başkanı AK Partili Fazlı Aydoğan da katıldı. Törene katılan protokol, şehidin ailesine taziyede bulundu.

'HEPİMİZ ŞEHİT OLMAYA HAZIRIZ'

Evlat acısıyla yanan baba İbrahim Çil, "Bir an önce bu hainlerin bulunması ve bu PKK'nın ortadan kaldırılmasını istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma, ordu yetkililerine rica ediyorum. Bir an önce bu kanın durmasını, annelerin gözyaşlarının dinmesini istiyorum.

Vatanım için gerekirse 5 tane daha oğlum var ve 1 de ben, 6 taneyiz. Hepimiz şehit olmaya hazırız. Yalnız sağ duyulu olalım. Bu memlekette birlikte yaşadık, bayrağımız bir, vatanımız bir, Kuran'ımız bir, Allah'ımız bir, peygamberimiz bir. Kimse sağ duyudan ayrılmasın" diye seslendi.

ŞEHİT EŞİNİN METANETİ

Cenaze törenine çelenk de gönderen şehidin İstanbul'da görev yapan hemşire eşi Fatma Çil ise metanetiyle dikkat çekti. Acılı eş, şehidin tabutuna sarılıp, "Ağlamam. Onlar kalleş. Eşim geliyor. Ben güçlüyüm" diye haykırdı. Ağabey İsmail Çil ise "Ağlamayacağız, dim dik ayakta duracağız, başımızı dik tutacağız. Vatanımız sağ olsun, bayrağımız sağ olsun" diye haykırdı.

Kardeşi Sefa Çil ise tabut önündeki şehidin fotoğrafını alıp, öptü, "Ağabey, kanın yerde kalmayacak" diye gözyaşı döktü.

Daha sonra bir subay, Şehit Uzman Çavuş Hakan Çil'in özgeçmişini okudu, ardından cenaze namazı kılındı. Namazın ardından bir süre askerler tarafından omuzlarda taşınan şehidin cenazesi, şehir mezarlığına götürülüp, aile kabristanında toprağa verildi. - Kahramanmaraş/ Afsin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Uzman Çavuş Hakan Çil'in Eşi: Ağlamam, Benim Eşim Kahraman - Son Dakika


Advertisement