Şehit Uzman Çavuş Karaman'ı İskilip'te 15 Bin Kişi Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Şehit Uzman Çavuş Karaman'ı İskilip'te 15 Bin Kişi Uğurladı

Şehit Uzman Çavuş Karaman\'ı İskilip\'te 15 Bin Kişi Uğurladı

DİYARBAKIR'ın Kulp İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş 26 yaşındaki Kadir Karaman, memleketi Çorum'un İskilip İlçesi'nde 15 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

10.08.2016 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR'ın Kulp İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş 26 yaşındaki Kadir Karaman, memleketi Çorum'un İskilip İlçesi'nde 15 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Şehit uzman çavuş Karaman'ın, teyzesi Leyla'nın eşi uzman çavuş olan Nuh Özdemir de geçen ocak ayında Diyarbakır'da şehit olmuştu. Şehit eşi Leyla Özdemir, kendisiyle aynı kaderi paylaşan şehit yeğeninin eşi Serap Karaman'a sarılarak teselli etmeye çalıştı.

Kulp'un Demirli Köyü kırsalında terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada şehit olan 2 askerden uzman çavuş Kadir Karaman'ın cenazesi Diyarbakır'da düzenlenen askeri törenin ardından uçakla Merzifon Havalimanı'na getirildi. Buradan da karayolu ile memleketi Çorum'un İskilip İlçesi'ne getirilen şehidin cenazesini karşılayan yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin babası 55 yaşındaki Nazif Karaman güçlükle ayakta dururken, annesi 50 yaşındaki Ayşe Karaman gözyaşlarına boğuldu. 2 yıllık evli ve 4 aylık hamile olan eşi 26 yaşındaki Serap Karaman ise fenalık geçirdi.

Şehit uzman çavuş Kadir Karaman'ın bayrağa sarılı tabutu önce helallik alınması için İskilip'in Bahabey Mahallesi Ahi Sokaktaki baba evine getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında yakınları gözyaşlarına boğuldu. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 7 ay önce şehit olan uzman çavuş Nuh Özdemir'in eşi Leyla Özdemir de, şehit yeğeni Kadir'in tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Eşinin şehit olduğu sırada hamile olan Leyla Özdemir, geçen nisan ayında bir erkek çocuk dünyaya getirmişti.

Leyla Özdemir'in, şehit eşi Serap Karaman'a sarılırken şehit yeğeninin tabutu başında "Kadir sen şehit oldun. Nuh'umun yanına gideceksin. Ona benden selam söyle" demesi yürekleri dağladı.

Şehidin annesi Ayşe Karaman'ın da "Sen şehit oldun. Doğacak torunum 'babam nerede' deyince be ne diyeceğim" diyerek ağladı.

Şehit uzman çavuş Karaman'ın kız kardeşi 20 yaşında Tuğba Karaman baygınlık geçirince ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tuğba Karaman'ın, 20 Ağustos'ta yapılacak düğününe ağabeyinin gelmesini çok istediği, onun da izin alıp geleceğini söylediği belirtildi.

15 BİN KİŞİ KATILDI

Şehit uzman çavuş Kadir Karaman'ın cenazesi baba evinde yapılan duanın ardından cenaze namazı için İskilip Belediyesi önündeki tören alanına götürüldü. Cenaze törenine Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Ak Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, bürokratlar ve yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

Şehit uzman çavuş Karaman, ikindi üzeri kılınan namazın ardından İskilip Mezarlığı'nda toprağa verildi.

- Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Uzman Çavuş Karaman'ı İskilip'te 15 Bin Kişi Uğurladı - Son Dakika

  • Balıkesir'de Ramazan Bayramı denetimlerinde 3 milyon TL ceza kesildi
    14:18 Balıkesir'de Ramazan Bayramı denetimlerinde 3 milyon TL ceza kesildi

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Ramazan Bayramı tatili dahil olmak üzere son bir haftada gerçekleştirdiği denetimlerde 417 aranan şahıs ve 925 araç sürücüsüne toplamda 3 milyon 232 bin TL para cezası kesti. Ayrıca, yapılan denetimlerde çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 417 şahıs yakalandı.

  • Fındık Üretimi Kahverengi Kokarca Tehlikesi Altında
    14:16 Fındık Üretimi Kahverengi Kokarca Tehlikesi Altında

    Karadeniz Bölgesi'nde fındık üretimini tehdit eden kahverengi kokarca böceği ile mücadele çalışmaları devam ediyor. İlaçlama çalışmalarıyla kokarca popülasyonunda azalma sağlanırken, kimyasal mücadelenin önemi vurgulanıyor. Tarım yetkilileri, kokarcanın fındık bahçelerine verdiği zararın yanı sıra insan sağlığı açısından da tehlike oluşturduğunu belirtiyor.

  • Kırklareli'de Okul Çevreleri ve Servis Araçları Denetlendi
    14:15 Kırklareli'de Okul Çevreleri ve Servis Araçları Denetlendi

    Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ve asayiş ekipleri, Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçlarının Denetimi Uygulaması kapsamında denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde servis araçlarının eksiklikleri kontrol edilirken, öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadığı da kontrol edildi. Ayrıca okul çevrelerinde çeşitli denetimler yapıldı ve öğrencilere hediyeler verildi. Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, çocuk ve gençleri korumak için denetimleri sık sık tekrarlayacaklarını belirtti.

  • Karacabey'de çalınan motosiklet, İnegöl'de yakalandı
    14:14 Karacabey'de çalınan motosiklet, İnegöl'de yakalandı

    Bursa'nın Karacabey ilçesinde yaşanan motosiklet hırsızlığı olayında şüpheli, Jandarma Suç Araştırma Timi tarafından İnegöl'de yakalandı. Çalınan motosiklet sahibine teslim edildi. Şüphelinin daha önce de 7 suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

  • Eskişehir'de Okul Çevrelerinde Denetim: 4 Servis Aracına Cezai İşlem Uygulandı, 2 Çocuk Teslim Edildi
    14:14 Eskişehir'de Okul Çevrelerinde Denetim: 4 Servis Aracına Cezai İşlem Uygulandı, 2 Çocuk Teslim Edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetim uygulamasında okul çevrelerinde 4 servis aracına toplamda 15 bin 563 TL cezai işlem uygulandı. Ayrıca, trafik ışıklarında dilendiği belirlenen 2 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Adana'da Gölete Düşen Genç Hala Bulunamadı
    14:14 Adana'da Gölete Düşen Genç Hala Bulunamadı

    Adana'nın Kozan ilçesinde 6 gün önce gölete düşen genç hala bulunamadı. Ankara'dan Ramazan Bayramı tatili için ailesinin yanına gelen Oktay Sarıtiken (35), balık tutarken gölete düşerek kayboldu. Arama çalışmaları 6. gününde devam ediyor.


Advertisement