Şehit Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Haber: Oktay ENSARİ-Zafer BARIŞ-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, DHA)HAKKARİ'nin Çukurca ilçesinde, PKK'lı teröristlerin havanlı saldırısında şehit olan 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Selim Şener, Kayseri'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

31.10.2016 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: Oktay ENSARİ-Zafer BARIŞ-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, DHA)HAKKARİ'nin Çukurca ilçesinde, PKK'lı teröristlerin havanlı saldırısında şehit olan 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Selim Şener, Kayseri'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Selim Şener'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, askeri hastane morgundan alınarak cenaze aracıyla, önce helallik için Melikgazi ilçesi Şirintepe Mahallesi Sedef Bulut Caddesi'nde ailesinin yaşadığı eve, daha sonra ise cenaze namazının kılınacağı Kalemkırdı Camisi'ne getirildi. Anne Fatma Şener, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunun helallik için eve getirildiğinde, "Ağlamayacağım. O hainleri sevindirmeyeceğim. Benim bir oğlum şehit oldu, binlerce evladım oldu. Oğlum vatana feda olsun" diye bağırdı.

Şehidin babası Hasan ile kardeşleri de, Kalemkırdı Camisi'nin avlusunda metanetlerini korumaya çalıştı. Bu sırada bir şehit yakını kadın, "Bu yangın ne zaman sönecek" diye ağladı. Yaşlı bir kişi de şehidin tabutuna dokunup, ağlayarak "Başımız sağolsun, evladım" diye seslendi. Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, TSK, Kayseri ve Sivas Valiliği çelenklerinin yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da cenaze törenine iki çelenk gönderdiği görüldü. Kılıçdaroğlu'nun çifte çelenginden biri görevliler tarafından avludan kaldırıldı. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni yaptırılan Kalemkırdı Camisi avlusuna konuldu. Belediye tarafından ayrıca, avluya yeni yaptırılan direğe bayrak çekildi. Şehidin cenaze namazını Kayseri Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven kıldırırken, namaza Ak Parti Kayseri milletvekili İsmail Tamer, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Namazdan önce Vali Kamçı, şehidin babası Hasan ve annesi Fatma Şener ile kardeşlerine başsağlığı diledi.

Görev yeri Kayseri 1'inci Komando Tugayı olan ancak geçici görevle Hakkari Çukurca'da bulunan, Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Karaosmanoğlu mahallesi nüfusuna kayıtlı şehit Uzman Çavuş Selim Şener'in yakınları, tabutu başında gözyaşı döktü. Namazın ardından, tekbirler arasında top arabasına konulan şehidin cenazesi, Kartal Hava Şehitliği'ne götürülerek burada toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement