Şehit Uzman Onbaşı Sercan Bulak'ı 10 Bin Kişi Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Şehit Uzman Onbaşı Sercan Bulak'ı 10 Bin Kişi Uğurladı

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan, kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı 27 yaşındaki Sercan Bulak Ankara'nın Şereflikoçhisar İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.

02.02.2016 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan, kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı 27 yaşındaki Sercan Bulak Ankara'nın Şereflikoçhisar İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri'den geçici görevle Diyarbakır'a giden, eşi Meryem ile bir yıl önce evlenip, 2 aylık bir kız çocuğu babası olan şehit Uzman Onbaşı Sercan Bulak için Şereflikoçhisar'da Şerefiye Camii yanındaki Eskipazar yerinde yaklaşık 10 bin kişinin katılımı ile cenaze töreni düzenlendi. Şehitin cenazesine eşi Meryem, 3 oğlundan büyüğünü şehit veren anne Fadime ve baba Yaşar Bulak, şehidin kardeşleri Yücel, Bektaş ve Berka Bulak, askerler, yakınları, Ak Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, 4'üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Gürak, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar da katıldı.

Şehit cenazesi, Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı'na askeri uçakla, daha sonra, helikopterle Şereflikoçhisar'a getirildi. Büyük Türk bayraklarının asıldığı Ekici Mahallesi'ndeki evinin önüne askeri cenaze aracı ile getirilen şehitin cenazesi aile yakınları gözyaşları ile karşıladı. Burada şehidin ailesi tabuta sarılarak gözyaşı döktü. İmamın helallik istemesi ardından şehit cenazesi Şerefiye Camii'ne tekbirler eşliğinde götürüldü. Camii avlusuna kalabalığın sığmaması üzerine cenaze namazı Eskipazar yerinde kılındı. Cenaze namazı ardından şehit askerin eşi Meryem tabuta sarı sarılarak, "Seni aylardır görmüyorduk. Sesini duymak bile bize yetiyordu. Ben artık kimin sesini duyacağım? İki aylık bir kez gördüğün bebeğin Miray'a ben ne diyeceğim? Kalk yiğidim" diyerek göz yaşı döktü. Aile yakınları, şehidin eşi Meryem'i güçlükle sakinleştirerek tabutun başından zorlukla aldı. Aile yakınları, şehit askerin çocuğunu doğumundan sonra sedece bir kez görebildiğini söyledi.

Şehit cenazesi ikindide kılınan namaz ardından Şereflikoçhisar Şehir Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi. - Şereflikoçhisarankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Uzman Onbaşı Sercan Bulak'ı 10 Bin Kişi Uğurladı - Son Dakika


Advertisement