Şehit Ve Gazi Aileleri İftar Yemeğinde Buluştu - Son Dakika
Güncel

Şehit Ve Gazi Aileleri İftar Yemeğinde Buluştu

Şehit Ve Gazi Aileleri İftar Yemeğinde Buluştu

Aile ve Sosyal Politikalar Şanlıurfa İl Müdürlüğü şehit ve gazi yakınlarına düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

11.07.2014 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit ve gaziler aileleri için Harran Otel'de iftar yemeği düzenledi. Düzenlenen iftar programına Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin, Çocuk Hakları Daire Başkanı Abdullah Özbay, Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Şehit Aileleri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, Muharipler Gaziler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Aslan, şehit gazi aileleri ve kurum personelleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol yaptı. Demirkol, "Bu topraklar aziz şehitlerimizin aziz ruhları tarafından bize emanet edildi. Dolayısıyla bu vatanın bedeli şehitlik ve gazilik olmuştur. Şehitlik ve gaziliğin bedeli de ölçülemez. Ancak cennetle mükâfatlandırılır. Onlar zaten en büyük mertebeye ulaşmışlardır. Bundan daha büyük bir mertebe olamaz. Bugün bu şehitlerimizi şükranla anmak hem onların hatıralarını yâd etmek hem de yakınları ile gazilerimizle bir araya gelmek için ramazan ayı bir vesile olmuştur. Şehitlerimizin aziz hatırasını yâd ediyoruz ama yakınlarına ne yapsak yetersizdir" dedi.

Son 11-12 yıl içerisinde şehit yakınları ve gaziler için önemli gelişmelerin yaşandığını belirten Demirkol, 2004 yılından bu yana terör mağdurlarına, tazminat hakkı getirildiğini kaydetti. Demirkol, "Yine terörle mücadele kapsamında şehit olan kardeşlerimizin yakınları içim bir istihdam hakkı ikiye çıkartıldı. İstihdam imkânı ile birlikte 35 bin şehit yakını ve gazimiz bu çerçevede kamuda işe alınmış olacak. Uzun vadeli ve faizsiz konut edindirme yardımı sağlandı. Ücretsiz seyahat hakkı bu iyileştirmelerden bazılarıdır" diye konuştu.

KÜÇÜK: ŞEHİTLİK MERTEBELERİN EN BÜYÜĞÜDÜR

Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük ise, vatanı ve milleti için canını vermenin mertebelerin en büyüğü olduğunu söyledi. Vali Küçük, "En içli şarkı ve türkülerimiz şehitler ve gazilerimizdir. Çünkü milletimiz kadirşinas bir millettir. Bugün bu topraklarda her türlü dini inancımızı yaşıyorsak, namusumuzun emniyeti varsa, hepimiz biliyoruz ki bir zamanlar bir daha ger gelmeyeceğini bile bile göğsünü kurşunlara siper etmiş şehit ve gazilerimizin sayesindedir. Biz bunu her zaman biliyor ve hatırlıyoruz. Onun için şehitlerimiz ve onların yakınları bizim için çok önemlidir. Onun için son zamanlarda şehit yakınlarına yönelik önemli adımlar atılmaktadır. Elbette bunlar onların verdiği bedeli karşılamaz. Ama en azında biz de devlet olarak onlara küçük bir katkı sunmaya çalışıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, Muharipler Gaziler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Aslan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol'a şehit ve gazi ailelerine yönelik yaptığı katkılardan dolayı plaket verilerek program son buldu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Şehit Ve Gazi Aileleri İftar Yemeğinde Buluştu - Son Dakika


Advertisement