Şehit ve Gazi Yakınları Buruk Sevinç Yaşıyor - Son Dakika
Güncel

Şehit ve Gazi Yakınları Buruk Sevinç Yaşıyor

Şehit ve Gazi Yakınları Buruk Sevinç Yaşıyor

Kastamonu'da çeşitli kamu kurumlarında işe yerleştirilen şehit ve gazi yakınları, Ramazan Bayramından sonra iş başı yapacak olmanın buruk sevincini yaşıyor.

29.07.2014 15:12  Güncelleme: 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'da çeşitli kamu kurumlarında işe yerleştirilen şehit ve gazi yakınları, Ramazan Bayramı'ndan sonra iş başı yapacak olmanın buruk sevincini yaşıyor.

Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu, AA muhabirine, şehitlik ve gaziliğin yüce bir makam olduğunu, onların yakınlarına hizmet etmekten dolayı onur duyduklarını söyledi.

Terörle mücadele kapsamında ve vazife başında şehit düşen ve malul gazi olanların yakınlarının ikinci iş hakkı bulunduğunu ifade eden Satıoğlu, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda, 44 kişi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvurdu. Başvurunun ardından evraklarını tamamlayan 41 kişinin müracaatları Personel Daire Başkanlığına gönderilmişti. Nihayetinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara Vilayetler Evi'nde noter huzurunda kura çekimi yapılmıştı. Bunun sonucunda Kastamonu'da 30 kişi kamuda işçi ve memur pozisyonlarında Milli Eğitim Müdürlüğü çoğunlukta olmak üzere çeşitli kurumlara yerleşti. Bayramdan sonra Kastamonu emrine atama kararnamelerinin gelmesinin ardından, işe yerleşenler görevlerine başlayacak. Onlara işlerinde hayır diliyorum. Kamuda oluşacak yasal sorunlarıyla ilglii her zaman arkalarındayız, takipçisi olacağız."

- "Bugün ikinci bayramı yaşıyorum"

Yüksel Kabaaali (38) de kardeşini Manisa'da vatani görevi esnasında 2000 yılında geçirdiği trafik kazasında kaybettiklerini anlattı.

Derneğin o günden sonra kendilerini yalnız bırakmadığını ve her türlü sosyal problemleriyle ilgilendiğini aktaran Kabaali, "Son çalışmalarla Milli Eğitim Müdürlüğüne yerleştim, abim de işe yerleşti. Çok mutluyum, devletimizden, milletimizden ve Berat Bey'den Allah bin kere razı olsun. Atandığımızı duyduğumda o gece sabaha kadar uyumadım, bugün ikinci bayramı yaşıyorum" diye konuştu.

Kastamonu Defterdarlığında işe yerleştirilen Cemal Yılık (28) da babasının 1987'de Erzurum'da vatani görevi esnasında trafik kazası geçirerek hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Zor günler geçirdiğini ve kendisini annesinin büyüttüğünü anlatan Yılık, şunları kaydetti:

"Özel firmada güvenlik görevlisi olarak çalışıyordum. Devletimizin bize tanıdığı iş hakkından dolayı çok sevinçliyiz, çifte bayram yaşıyoruz. Devletimizden, milletimizden Allah razı olsun. İnşallah görevimizde çok çalışarak, faydalı işler yaparız. Sayın Başbakanımıza bize sağlamış olduğu bu imkandan dolayı çok teşekkür ediyorum."

Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu

Şehit yakınlarından Yüksel Kabaaali

Şehit oğlu Cemal Yılık'la röportaj.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit ve Gazi Yakınları Buruk Sevinç Yaşıyor - Son Dakika


Advertisement