Şehit ve Gazi Yakınlarının İstihdamı - Son Dakika
Yerel

Şehit ve Gazi Yakınlarının İstihdamı

Şehit aileleri ve gazi yakınlarına yönelik başlatılan istihdam çalışmaları kapsamında, Bitlis'te 22 şehit ve gazi yakınının ataması yapıldı.

18.09.2014 15:50  Güncelleme: 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca şehit aileleri ve gazi yakınlarına yönelik başlatılan istihdam çalışmaları kapsamında, Bitlis'te 22 şehit ve gazi yakınının ataması yapıldı.

Kentteki çeşitli kurum ve kuruluşlara ataması yapılan şehit ve gazi yakınları bu hafta itibarıyla çalışmaya başladı. 54 kişinin dosyası ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce hazırlanarak, bakanlığa sunuldu. Bakanlığa sunulan dosyaların Kurban Bayramı'ndan sonra onaylanması bekleniyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte 22 şehit ve gazi yakının çeşitli kurum ve kuruluşlarda istihdam edildiğini söyledi.

54 şehit ve gazi yakınının dosyasını bakanlığa gönderdiklerini ve kurban bayramından sonra bunların atamasının yapılmasını beklediklerini ifade eden Çakan, şöyle konuştu:

"Bakanlığımızda şehit ve gazilerle ilgili daire başkanlığımız var. Yazılı emirler doğrultusunda valimiz başkanlığında tüm şehit yakınları ve gazilerle ilgili dosyaları valilikten devraldık. Bununla ilgili müdürlüğümüzde bir birim oluşturduk. Bu birimde psikolog, sosyolog ve diğer genel idareyle ilgili personeller var. Bu personeller dosyaları incelediler. Şu ana kadar 98 dosyanın tamamını erittik. Bu dosyalarla ilgili problemli olan dosyaları ayıkladık. İlkbaşta 22'sini ilgili komisyondan geçirdik. Bakanlık da bunları onayladı." - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehit ve Gazi Yakınlarının İstihdamı - Son Dakika


Advertisement