Şehit ve Kobani'de Ölen Gençlerin Aileleri Barış İçin Buluştu - Son Dakika
Güncel

Şehit ve Kobani'de Ölen Gençlerin Aileleri Barış İçin Buluştu

Şehit ve Kobani\'de Ölen Gençlerin Aileleri Barış İçin Buluştu

Mersin'de faaliyet yürüten Anadolu Barış ve Kardeşlik Derneği, oğlunu şehit vermiş bir aile ile örgüte katılarak hayatını kaybeden bir kişinin ailesini bir araya getirdi.

28.05.2015 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de faaliyet yürüten Anadolu Barış ve Kardeşlik Derneği, oğlunu şehit vermiş bir aile ile örgüte katılarak hayatını kaybeden bir kişinin ailesini bir araya getirdi.Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında bir araya gelen aileler, objektiflere birlikte poz vererek barış mesajları verdi.

1997 yılında Siirt'in Eruh İlçesi'nde çıkan çatışmada şehit olan 8 askerden biri olan Ali Yanbaz'ın annesi Döndü Yanbaz ile yeğeni Şeyma Meral, 2014 yılında Kobani'de savaşırken hayatını kaybeden Ramazan Yıldız'ın kardeşi Cumali Yıldız ile buluştu. Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Turgay Akyüz, akan kanın durması gerektiğine vurgu yaparak, "Bu aileler de bizler de 'Bundan sonra kan akmasın' diye geldiler. Hangi siyasi irade olursa olsun, barış olayı hepsinin üstündedir. Ülkede barışın tesisi lazım, kan akmaması lazım, yeni bir anayasa lazım. 12 Eylül anayasasının bitmesi gerekiyor. Şehit veren asker ve polis aileleri ile dağda ölen çocukların ailesinin helalleşmesi lazım barış için. Aileler de acılarını yüreklerine gömerek barış istiyorlar. Herkes barış istiyor" dedi.

Kobani'de hayatını kaybeden Ramazan Yıldız'ın kardeşi Cumali Yıldız ise, "Yıllarca kardeş kardeşi vurdu. İki kardeşi karşı karşıya getirdiler. Hep acılar yaşandı. Bu güne kadar bir taraftan komutan, diğer taraftan başkan bu acıları yaşamadı. Olan garibanlara oldu. Asker olarak da öyle, dağdaki ölen insanlarımız için de öyle. Biri askerde biri dağda, ikisi de kardeş. Aynı anda birbirine silah çekip birbirlerini vuruyorlar. Biz neyin savaşını yapıyoruz? Sadece kendi kendimizi öldürüp bitiriyoruz" diye konuştu.

1997 yılında Siirt'te yaşanan çatışmada şehit olan Ali Yanbaz'ın yeğeni Şeyma Meral ise şunları söyledi:

"Dağda ya da köyde farketmez, can candır. İnsanlar niye ve neden öldüklerini bilmeden bir şeyler yapıyorlar. Cehaletten kendimizi kurtaralım. İnsan öldürmek kolay değil, bunu yapacak noktaya gelmek kolay değil. Dinen cana kıymak en büyük günahlardan bir tanesi. Bazı kesimler bazı garibanları bir şeylere maşa olarak kullanmasın, çözüm olarak farklı şeyler bulsunlar. Başlattığımız barış sürecini sürdürüp mantıklı bir noktada bitirelim. Askıda kalmasın ya da siyaset malzemesi olmasın."

Konuşmaların ardından Akyüz, Cumali Yıldız ile Döndü Yanbaz'a plaket takdim etti. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit ve Kobani'de Ölen Gençlerin Aileleri Barış İçin Buluştu - Son Dakika


Advertisement