Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınları İçin İş Kurası Çekildi - Son Dakika
Güncel

Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınları İçin İş Kurası Çekildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Son 6 yıl içinde dünya büyük bir ekonomik krizden geçerken biz 6 milyona yakın istihdam sağladık.

17.03.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Son 6 yıl içinde dünya büyük bir ekonomik krizden geçerken biz 6 milyona yakın istihdam sağladık. Son bir yıl içinde 1 milyon 400 bin yeni istihdam sağladık" dedi.

Davutoğlu, şehit yakını, gaziler ve gazi yakınları için Meyra Palas'taki iş kurası törenine katıldı. Törende konuşan Davutoğlu, geçen yıl ekim ayında 2 bin 760 kişinin atamasının gerçekleştirildiğini, bugünkü törenle ise 4 bin 325 atadıklarını söyledi.

Atanacaklardan 176'sının törenin yapıldığı salonda olduğunu, diğerlerinin ise bulundukları illerde atamayı takip ettiğini ifade eden Davutoğlu, "Bu atamayla birlikte son 6 ayda 7 bin 85 vatandaşımızın istihdamı sağlanmış olacak. Son bir sene içinde de Sayın Cumhurbaşkanımızın temmuz ayında yaptıklarıyla birlikte, 10 bin 613 atamayı gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.

Davutoğlu, 2 Ekim'deki atamada şehit ve gazi yakınları için ücretsiz seyahat kartı müjdesi verdiklerini hatırlatarak, "Bu sözümüzü tuttuk, ekimden bugüne kadar toplam 82 bin 639 kişiye ücretsiz seyahat kartı dağıttık" dedi.

Şehit yakını veya gazilere 2015 yılı itibarıyla 86 bin liralık 20 yıl vadeli ve faizsiz konut kredisinin sağlanmaya başlandığını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, harp malulü olmuş ilkokul mezunu bir erin 2002'de aylık 446 lira aldığını, şimdi ise 2 bin 545 lira maaş verildiğine dikkat çekti.

"İşte devletimizin şehitlerimize, gazilerimize duyduğu minnetin doğrudan yansımasıdır bu" diyen Davutoğlu, başkasının bakım ve desteğine muhtaç gaziler için ödenen bakım ücretinin 2002'de asgari ücret kadar olduğunu, şimdi ise iki katına çıkarıldığını belirtti.

Davutoğlu, şehit yakınları ve gazilere sağlanan imkanları çok önemli bir görevin ifası olarak niteleyerek, şunları kaydetti:

"Girişimcilik destek programında kadın ve engelli girişimcilerin yararlandığı yüzde 10 ilaveden birinci dereceden şehit ve gazi yakınlarının da yararlanmalarının önünü açtık ve bu anlamda çok ciddi kredi imkanları sağladık. Bunlar istihdamı artırmak ve istihdamda özellikle de şehitlerimizin ve gazilerimizin yakınlarına yönelik olarak gereken adımları atma yönünde gösterdiğimiz gayretler. Son 6 yıl içinde dünya büyük bir ekonomik krizden geçerken biz 6 milyona yakın istihdam sağladık. Son bir yıl içinde 1 milyon 400 bin yeni istihdam sağladık."

"En derin hürmete sahip olmanız gerektiğini düşünüyoruz"-

Her istihdamın eve mutluluk getirdiğini, bunun evlere yansıdığını dile getiren Davutoğlu "Bütün bu istihdamın gerçekleşmesinden biz büyük mutluluk, huzur duyuyoruz. Bunun halkımıza yansımış olmasından duyduğumuz mutluluğu tarif etmek mümkün değil. Ama bu istihdam içinde bizi en çok memnun eden alanlardan biri şehit ve gazi yakınlarımıza sağladığımız istihdam imkanlarıdır. Bunlar sizlerin yaptığı fedakarlıklar karşısında aslında çok da karşılığı gibi görülebilecek imkanlar değil. Biz sizlerin en derin hürmete, en iyi imkanlara sahip olmanız gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

-"Her zaman sahip çıkacağız"

"Bundan sonra da bu vatan uğrunda şu veya bu şekilde, şu veya bu coğrafyada canlarını ortaya koyan bütün gazilerimize, şehitlerimize ve şehit yakınlarımıza da her zaman sahip çıkacağımızı bir kez daha ifade ediyorum" diyen Davutoğlu, hükümet ve devlet olarak kudret ve şefkat ellerinin şehitlerin arkada bıraktığı yetimler, kardeşler, anneler, babalar ve eşler üzerinde olduğunu vurguladı.

Başbakan Davutoğlu, "Allah bu devlete öylesine kudret ve izzet versin ki başta şehitlerimiz ve gazilerimize olmak üzere milletimizin bütün mağdurlarına sahip çıkma güç ve kudretini gösterebilelim. Bugün bu güç ve kudretin, devletimizin kudret ve şefkat elinin bir yansımasını hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

Şehitler ve yakınları ile gaziler ve yakınlarına millet adına minnetlerini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Allah bu millete bir daha evlat acısı göstermesin ama evlat acısının ötesinde şahadet şerbetini içmek gibi ulu bir makama erişme noktasında, bütün millet evlatlarının, milletin bekası, vatanın ve devletin özgürlüğü, bağımsızlığı için her an hazır olduğunu da bilmek bize büyük bir güç ve onur veriyor. Sizlerle gurur duyuyoruz. Şehitlerimizin yakınlarıyla gurur duyuyoruz. Gazilerimizin ve gazi yakınlarımızın gösterdikleri fedakarlıklarla gurur duyuyoruz."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınları İçin İş Kurası Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement