Şehit Yakınları Genelkurmay Karargahında - Son Dakika
Güncel

Şehit Yakınları Genelkurmay Karargahında

Genelkurmay Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla şehit ailelerini Genelkurmay Karargahında ağırladı.

18.03.2015 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla şehit ailelerini Genelkurmay Karargahında ağırladı.

Genelkurmay Başkanlığı, farklı illerden, asker, polis, köy kurucusu, öğretmen ve Dışişleri Bakanlığı personelinin de aralarında bulunduğu 27 şehidin 51 yakınını Ankara'ya davet etti.

Gazi Orduevinde ağırlanan aileler, sabah saatlerinde Anıtkabir'i ziyaret etti. Daha sonra Genelkurmay karargahına geçen şehit aileleri, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Muharrem Metin Özbek tarafından karşılandı. Şehit ailelerinin ziyareti dolayısıyla karargaha "Yuvanıza Hoşgeldiniz" yazılı Genelkurmayın farklı birliklerin fotoğraflarının bulunduğu afiş asıldı.

Orgeneral Güler, tek tek ilgilendiği şehit yakınlarından şehit öğretmen Engin Eker'in 78 yaşındaki annesi Feride Eker'i elini öptü.

Şehit yakınları, daha sonra, Genelkurmay Destek Kıtaları Grup Komutanlığındaki mehmetçik yemekhanesinde askerlerle aynı masada öğle yemeği yedi. Orgeneral Güler ile komutanlar, yemekte, şehit aileleri ve erlerle sohbet etti, bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu.

Davetliler, yemeğin ardından karargahtaki Atatürk Kültür Sitesi'nde düzenlenen anma törenine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Çanakkale zaferinin 100. yılı dolayısıyla hazırlanan "Çanakkale:  Bir Ulusun Yeniden Doğuş Destanıdır" filmi izlendi.

Davetliler adına konuşan Şehit Piyade Üsteğmen Halil Durmaz'ın eşi Hülya Durmaz, bu topraklar için şehit olan birçok kahraman gibi kendi yakınlarına da şehadet mertebesinin nasip olduğunu söyledi.

Durmaz, şehit aileleri olarak ülkenin birliği, bütünlüğü ve huzuru uğruna dün olduğu gibi bugün de her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Prof. Dr. İbrahim Ethem Atnur'un konuşmacı olarak davet edildiği "Yüzüncü Yılında Çanakkale Muharebeleri ve Atatürk" konferansını izleyen şehit aileleri, daha sonra, Şef Mustafa Çetiner yönetimindeki Genelkurmay Armoni Mızıkası ve Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Lisans Korosu'nun seslendirdiği "Şehitler Ölmez Orotoryosu"nu dinledi.

Sanatçılar Oktay Kaynarca, Kerem Alışık ve Orhan Kılıç'ın Çanakkale Savaşı'nda yaşanan bazı olayları anlattığı, TSK Foto Film Merkezi Komutanlığı tarafından hazırlanan kısa filmi izleyen bazı davetliler gözyaşlarını tutamadı.

Daha sonra salondakilere hitap eden Orgeneral Yaşar Güler, şehitlerin vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin birliği uğruna canlarını feda ettiklerini belirterek, "Aziz şehitlerimiz, bugün Türk milletinin varlığının, özgürlüğünün ve bağımsızlığının temelidir. Bu nedenle onlara ebediyen şükran borçluyuz. Siz şehit aileleri ise yüce Türk milletinin en değerli gurur kaynağı ve emanetisiniz" dedi.

Orgeneral Güler, şöyle devam etti:

"Aziz şehitlerimiz, sizler Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına uzanan her türlü tehdide karşı iman dolu göğsünüzü siper ettiniz. Allah katında şahadet mertebesiyle, bizlerin kalbinde ise eşsiz kahramanlığınızla en müstesna yeri aldınız. Birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen abideleri olan sizler her zaman vefa dolu gönlümüzde yaşayacaksınız.

Yurdumuzun her köşesinde milletimizin bağımsızlığı için mukaddes kanlarınızı dökerek renklendirdiğiniz şanlı bayrağımızı bizlere emanet ettiniz. O bayrak ki bu milletin son ferdi sizlerin katına ulaşmadan hiçbir zaman inmeyecek."

Orgeneral Güler ve eşi Demet Güler, konuşmanın ardından şehit yakınlarına hediye verdi. Davetliler daha sonra, "Birinci Dünya Savaşı'ndan Günümüze Türk Ordusu" konulu fotoğraf sergisini gezdi.

-"Babamı 11 aylıkken kaybettim"

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şehit Piyade Er Sefer Karakuş'un kızı Kadife Karakuş, organizasyon dolayısıyla Genelkurmay Başkanlığına teşekkür etti.

Karakuş, Genelkurmay'ın hiçbir şekilde ayrım yapmadan köy koruyucusundan öğretmenlere tüm şehit yakınlarını bir araya getirdiğini söyledi. Gözyaşlarını tutamayan Kadife Karakuş, "11 aylıkken babamı kaybettim. Ne sesini duydum, ne herhangi bir anım oldu. Böyle bir ortamda bulunmak çok mutluluk verici. Babamın da sizler gibi komutanlarının karşısına geçip 'emredin' diye bağırdığını biliyorum. Hepsi benim babam gibiler" diye konuştu.

Şehit Öğretmen Engin Eker'in annesi Feride Eker de karargahta çok iyi karşılandıklarını belirterek, "Allah vatanımızdan, milletimizden razı olsun. Kimsenin evladı şehit olmasın. Evlat acısı çok acı. Başka bir şeye benzemiyor. Biz 23 seneden beri bunu taşıyoruz. Allah geride kalanlara sağlık sıhhat versin" dedi.

Şehit Korucu Mehmet Cüci'nin eşi Güle Cüci ise Kürtçe verdiği röportajda davetten dolayı Genelkurmay yetkililerine teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Yakınları Genelkurmay Karargahında - Son Dakika

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar yaptı
    10:43 Düzce Valisi Selçuk Aslan, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar yaptı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, eşi Pınar Aslan ile birlikte Düzce'de Sosyal Hizmet tesisleri kazandıran hayırseverlerin katılımıyla, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar sofrasında buluştu. Aslan, iftarda evlatlarımızın her zaman yanlarında olduklarını ve olacaklarını belirterek, sağlıkla kavuşmayı temenni etti.

  • Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapmak gündemimizde yok
    10:42 Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapmak gündemimizde yok

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, İzmir'de termik santral yapılması konusunun gündemlerinde olmadığını belirtti. Dağ, İzmir'in doğasına, havasına, suyuna ve yeşiline zarar verecek projelerin içinde olmadıklarını vurguladı.

  • Seul'da Zincirleme Trafik Kazasında 17 Kişi Yaralandı
    10:41 Seul'da Zincirleme Trafik Kazasında 17 Kişi Yaralandı

    Güney Kore'nin başkenti Seul'ün Seongbuk bölgesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 13 araç karıştı ve 17 kişi yaralandı. Kazada ağır yaralanan kamyon sürücüsü ve bir araç sürücüsü hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen ekipler, kullanılamaz hale gelen araçların kaldırılması için çalışma başlattı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Niğde'de 31 Mart Seçimleri İçin 1647 Kolluk Kuvveti Görevlendirildi
    10:40 Niğde'de 31 Mart Seçimleri İçin 1647 Kolluk Kuvveti Görevlendirildi

    Niğde'de 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 1647 kolluk kuvvetinin görevlendirildiği bildirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, seçim günü ve öncesi alınması gereken tedbirlerin görüşüldüğü belirtildi. Seçimlerin güvenliği için Seçim Güvenliği İl Koordinasyon Merkezi oluşturuldu.

  • Elazığ Fırat Üniversitesi Öğrencilere Ücretsiz İftar Veriyor
    10:40 Elazığ Fırat Üniversitesi Öğrencilere Ücretsiz İftar Veriyor

    Elazığ Fırat Üniversitesi bünyesinde eğitim gören öğrencilere Ramazan ayı boyunca ücretsiz iftar veriliyor. Üniversitenin yerleşkesindeki Üniversite Evinde bulunan yemekhanede günlük ortalama 5 bin kişilik yemek çıkarılıyor. İftar programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz da katılarak öğrencilerle birlikte iftar açtı. Öğrenciler, kampanyadan dolayı teşekkürlerini iletti.

  • Çorum'da yapılan denetimlerde 4 araç sürücüsüne 58 bin 400 TL para cezası uygulandı
    10:40 Çorum'da yapılan denetimlerde 4 araç sürücüsüne 58 bin 400 TL para cezası uygulandı

    Çorum merkez ve Kargı ilçesinde yapılan denetimlerde, polis ekipleri tarafından 4 araç sürücüsüne toplamda 58 bin 400 TL para cezası kesildi. Ayrıca yapılan denetimlerde silahlar ve mermiler ele geçirildi.

  • Denizli'de Uyuşturucu Operasyonu: 836 Gram Reçine Esrar Ele Geçirildi
    10:39 Denizli'de Uyuşturucu Operasyonu: 836 Gram Reçine Esrar Ele Geçirildi

    Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda, yakalanan yabancı uyruklu şahsın ayakkabısından 2 parça halinde 836 gram reçine esrar maddesi bulundu. Tutuklanan şüpheli, mahkemeye sevk edildi.

  • Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'e veda iftarı düzenlendi
    10:39 Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'e veda iftarı düzenlendi

    Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'e veda iftarı programı düzenlendi. İlçe protokolü tarafından düzenlenen iftar programına Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, Derince Garnizon Komutanı Kd. Dz. Albay Burhan Arpacı ve kaymakamlık daire müdürleri katıldı.


Advertisement