"Bayrağımız Hür Şekilde Dalgalandıkça Şerefimiz Korunmuş Olacaktır" - Son Dakika
Politika

"Bayrağımız Hür Şekilde Dalgalandıkça Şerefimiz Korunmuş Olacaktır"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu aziz topraklar üzerinde al bayrağımız hür şekilde dalgalandıkça izzetimiz ve şerefimiz de korunmuş olacaktır." dedi.

02.10.2014 21:46  Güncelleme: 22:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu aziz topraklar üzerinde al bayrağımız hür şekilde dalgalandıkça izzetimiz ve şerefimiz de korunmuş olacaktır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rixos Otel'de düzenlenen şehit yakınları için iş kurası töreninde yaptığı konuşmada, "Biz şehitlerimizin o büyük fedakarlıklarının eğer karşılığını verebilirsek, millet olma vasfımızı buluruz ama sadece ve sadece bizden sonraki nesiller onurlu ve özgür bir şekilde yaşasınlar bu değerler uğruna şehit düşen ecdadımızı unutursak ya da bugün şehit düşen kardeşlerimizi unutursak gelecek nesillere hiçbir şey bırakamayız. En büyük emanet şehitlerin bize devrettiği mirastır. Vatan topraklarının her yerinde isimler var. Bu da bir millet olmanın ortak kaderini yansıtan en önemli göstergedir. Bugün bizim bir millet olduğumuzu anlamak isteyenler lütfen yurtiçindeki ve yurtdışındaki şehitliklere gitsinler. Görecekler ki orada her bir vatan toprağından yatan şehitler eğer dikkatlice kulaklarını o şehitliklere verseler onlara manen hitap edeceklerdir ve 'size bıraktığımız emanete sahip çıkın yoksa hesap gününde elimiz yakanızdadır' diyecekler. Onun için bütün gayretimiz o şehitlerimizin emanetine sahip çıkmaktır" dedi.

"Sizler en kıymetli varlıklarını bu vatan için toprağa vermiş olan şehit yakınlarınız" diyen Davutoğlu, "Aynı şekilde gazilerimiz, şehitlerimiz mertebesine ulaşamadılar ama gazilik için bütün şerefli vasıfları taşıyan büyük bir manadır" ifadelerini kullandı.

Gazi unvanının bütün idealler için yola çıkan, o uğurda bedenini ortaya koymuş gazilerin de şehitler için gösterilen saygıya aynen layık olduğunu anlatan Davutoğlu, "Sizler bu onurlu geçmişi ve şehit verdiğimiz yakınlarımızın size bıraktığı mirası gelecek nesillere en büyük unvan olarak aktaracaksınız. Hiçbir unvan ondan daha büyük unvan değil. çocuklarınız, çocuklarınızın çocukları, torunlarınız ve torunlarınızın torunları, hep benim dedem şurada şehit düşmüştü diye anacaklar" diye konuştu.

Anadolu topraklarında geçmişinde şehit olmayan aile olmadığını belirten Davutoğlu, "Hepimizin ailesinde mutlaka bir şehit şerefi vardır. Şimdi yakın dönemde bu vazifelerini yaparken şehit düşmüş şehitlerimizin yakınları olarak sizler ve gazilerimiz ve gazi yakınlarımız, devletimizin bütün imkanlarıyla yanında olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bu çerçevede şehit yakınlarımıza, gazilerimize elimizden geleni yapmaya çaba gösterdik. Bugün böyle bir görevde huzurundayız. 27 Temmuz'da 3 bin 520 şehit yakını iş kurasıyla işe başlamıştı, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan olarak bulunduğu törende. Bugün de benim için büyük onur, 2 bin 761 kişi şehit yakını gazi yakını bugün atanacaklar. Özellikle de bir isim, biraz önce de masaya oturduğumda da bir an ismini görünce halini hatırını sorduğum Zeynep Aslanoğlu kardeşimiz, bir örnek olarak zikretmek istiyorum. Babası 1993'te şehit olduğunda 8 yaşındaydı. Zeynep ve Zeynep gibi kardeşlerimiz bize en büyük emanettir. İnşallah bugün kendisi bu kurayla iş sahibi olacak ve işe yerleştirilecek. Aradan 20 yıl değil, 20 asır geçse biz şehitlerimizi unutmayız. Allah rahmet eylesin, Allah onların mekanın cennet eylesin" şeklinde konuştu.

Şehit ve gazi yakınlarıyla ilgili birçok iyileştirmeler yapıldığını anlatan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Vazifeleri nedeniyle hayatını kaybeden kamu görevlilerinin anne babalarına maaş bağlanmasındaki muhtaçlık şartını kaldırdık. Çünkü bu şehitlerimizin ve gazilerimizin bir ölçüde bir ikramıdır onlar adına verilen bir maaştır muhtaçlık şartı kaldırıldı. Ödenen ücretler geçmişten günümüze şartlara her yıl yeniden intibak etti. Harp malullerimiz 2002 yılında 446 lira alırken şimdi 2 bin 545 lira alıyor. Hak sahibi vatandaşlarımıza aylık 79 milyon Türk Lirası ödeme yapıyoruz ama bunların hiçbirisi şehitlik ve gazilikten gelen o yüce şerefin karşılığı değil tabii ki."

Başbakan Davutoğlu, "Allah hiçbir aileye yakın acısı getirmesin, hiçbir zaman bizi yeni bir şehit cenazesini taşımak, onun cenaze namazını kılmak gibi zor bir görevi yapmayı bize nasip etmesin, bütün vatandaşlarımıza sağlıklı, uzun ömür nasip eylesin. Ama dostumuz ve düşmanımız bilsin ki eğer bir gün şu veya bu gerekçeyle onurumuzu, izzetimizi, şerefimizi korumak gerekirse nasıl şehitlerimiz bir an bile tereddüt etmeden Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, yakın dönemde teröre karşı mücadele ederken vatan topraklarının her bir yerinde canlarını feda etmek konusunda hiçbir tereddüt göstermemişlerse 77 milyonun her bir ferdi de böyle bir fedakarlık gerektiğinde bir saniye dahi tereddüt etmeyecektir. Bu aziz topraklar üzerinde al bayrağımız hür şekilde dalgalandıkça izzetimiz ve şerefimiz de korunmuş olacaktır. Bu izzet için, bu aziz millet için şehit olan o büyük insanların aziz hatırası önünde bir kez daha eğiliyor, hepsine Allah'tan rahmet diliyorum, onların emanetine sahip çıkma gücünü, kuvvetini bize vermesini de yüce Rabbimizden diliyorum" dedi.

Davutoğlu, "Hiçbir zaman bizi yeni bir şehit cenazesi taşımak onun cenaze namazını kılmak gibi zor bir görevi bize nasip etmesin. Bütün vatandaşlarımıza sağlıklı, huzurlu bir ömür nasip etsin. Ama dostumuz ve düşmanımız bilsin ki eğer bir gün şu veya bu gerekçeyle onurumuzu, izzetimizi, şerefimizi korumak gerekirse nasıl şehitlerimiz bir an bile tereddüt etmeden Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, yakın dönemde teröre karşı mücadele ederken vatan topraklarının her bir yerinde canlarını feda etmek konusunda hiçbir tereddüt göstermemişse 77 milyonun her bir ferdi de böyle bir fedakarlık gerektiğinde bir saniye dahi tereddüt etmez. Bu aziz topraklar bize al bayrağımız hür şekilde dalgalandıkça izzetimiz ve şerefimiz de korunmuş olacaktır" diye konuştu.

Davutoğlu konuşması sonrasında eşi Sare Davutoğlu ve beraberindekilerle birlikte butona 'Ya Allah Bismillah' diyerek basıp, kura çekimini başlattı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Bayrağımız Hür Şekilde Dalgalandıkça Şerefimiz Korunmuş Olacaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, e-Okul üzerinden okul veri randevu işlemini hayata geçirdiklerini açıkladı
    18:45 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, e-Okul üzerinden okul veri randevu işlemini hayata geçirdiklerini açıkladı

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da yaptığı konuşmada, velilerin okula girmesini istemediklerini ve bu konuda e-Okul üzerinden randevu sistemi kurduklarını belirtti. Ayrıca, öğretmen sayısının arttığını ve eğitim öğretim kalitesinin önemli olduğunu vurguladı. Bakan Tekin, Milli Eğitim Şurası ile ilgili yapılan yanlış anlaşılmayı düzeltti ve seçimlerden sonraki günü idari tatil ilan ettiklerini açıkladı.


Advertisement