Şehitin Adının Verildiği Parka F-5 Anıtı - Son Dakika
Kültür Sanat

Şehitin Adının Verildiği Parka F-5 Anıtı

Çankaya'daki Şehit Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış Parkı'na, anıt olarak konulacak F-5 savaş uçağı, Eskişehir'den Ankara'ya getirildi.

26.05.2016 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya'daki Şehit Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış Parkı'na, anıt olarak konulacak F-5 savaş uçağı, Eskişehir'den Ankara'ya getirildi.

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Hava Kuvvetlerince hediye edilen F-5, kaidesine yerleştirilmek üzere Eskişehir 1. Hava İkmal Bakım Merkezi'nden teslim alınarak Başkent'e taşındı.

Uçak, Mutlukent Mahallesi'nde Çankaya Belediyesince inşa edilen ve 2015 Mart ayında planlı eğitim uçuşu sırasında Konya'da düşen uçakta şehit olan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış'ın adının yaşatılacağı parka konulacak.

Türk Yıldızı olarak gösteri uçuşlarına katılan F-5'in, park içinde bulunan 4 metre yüksekliğindeki kaide üzerine yerleştirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Kanatları çıkarılmış şekilde Ankara'ya taşınan uçağın askeri uzman ekip tarafından kurulumu, yaklaşık 3 gün sürecek.

F-5 savaş uçağının anıt olarak yerleştirilmesinin ardından Şehit Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış Parkı'nın açılışı, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Türk Hava Kuvvetleri yetkililerinin katılımıyla 4 Haziran'da yapılacak.

Toplam 16 bin 722 metrekare büyüklüğündeki park, 13 bin metrekare yeşil alana sahip olacak. İbreli ve yapraklı olmak üzere toplam 616 ağacı içinde barındıran park,16 bin 730 çalısı ile de bölgeye yeşil bir doku kazandıracak.

Çocuklar için iki farklı oyun alanı, fitness, koşu, bisiklet, yürüyüş, tenis ve basketbol için hazırlanmış spor alanları, 50 kişilik amfisi, süs havuzları ve piknik masaları ile bölge halkına hizmet verecek parkta bir de çay bahçesi bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Şehitin Adının Verildiği Parka F-5 Anıtı - Son Dakika


Advertisement