Şehitkamilli Hanımlara Doğal Afet Semineri - Son Dakika
Yerel

Şehitkamilli Hanımlara Doğal Afet Semineri

Şehitkamilli Hanımlara Doğal Afet Semineri

Şehitkamil Belediyesi Sosyal Tesisi Aile Merkezlerinde eğitim gören hanımlara yönelik doğal afet bilincinin oluşturulması için “Deprem ve Doğal Afet” konulu seminer düzenlendi.

12.03.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitkamil Belediyesi Sosyal Tesisi Aile Merkezlerinde eğitim gören hanımlara yönelik doğal afet bilincinin oluşturulması için "Deprem ve Doğal Afet" konulu seminer düzenlendi. Gaziantep İl Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü'nden (AFAD) eğitim uzmanları tarafından hanımlara doğal afetlerde yapılması gerekenler konusunda önemli bilgiler verildi.

Şehitkamil Belediyesi ve İl Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü işbirliğince Pir Sultan Sosyal Tesisi Aile Merkezi'nde hanımlara yönelik AFAD eğitim uzmanı Mustafa Bay, tarafından afet bilincinin oluşturulması için seminer verildi. Verilen seminere kursiyerler yoğun ilgi gösterdi. Seminerde deprem, yangın, gibi doğal afetler sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi veren AFAD eğitim uzmanı Mustafa Bay, günlük hayatta karşılaşılabilecek doğal afetler sırasında ve özellikle yaşanan bölge üzerindeki fay hattının oluşturabileceği deprem hakkında bilgiler sundu.

Pir Sultan Sosyal Tesisi Aile Merkezi'nde eğitim gören kursiyerlerden Ayşe Çılgın, seminerin olumlu geçtiğini belirterek, "Bugün AFAD uzmanları tarafından deprem, yangın ve doğal afette yapılması gerekenler hakkında bilgiler aldık. Daha önceden bildiklerimizin aslında çok yanlış olduğunu öğrendik. Deprem sırasında normalde masa altlarına girmek, kapı aralarında saklanmak gibi şeylerin doğru olduğunu sanıyorduk. Aslında hiç biri doğru değilmiş. Bunu öğrenmiş olduk AFAD ekiplerimizin sayesinde. Kursumuzda daha öncede soba zehirlenmelerine karşı seminerler verildi. Bu tür seminerler bizim için çok faydalı oluyor. Bizlere bu eğitimleri sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu'na ve AFAD ekibine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kursiyerlerden Demet Yıldız ise, "Aile merkezimizde sık sık bu tür bilgili ve faydalı seminerler oluyor. Bizler de bu tür seminerlere oldukça katılım gösteriyoruz. Bugün ki seminerimizde deprem ve yangım üzerine konulu bir eğitim semineriydi. 5 yıl önce benim de başıma bir yangın olayı gelmişti. Orada bilgi eksikliğim yüzünden evdeki eşyaları kurtarmak isterken, dumandan etkilenip zehirlenme tehlikesi geçirmiştim. Ancak bu semineri daha önce dinlemiş ve uygulamış olsaydım, orada eşyaları değil kendi canımı kurtarmaya çalışırdım. Bu tür seminerler sayesinde daha çok bilgi sahibi olarak, yaşanacak olan her hangi bir doğal afette daha tedbirli olacağımıza inanıyorum" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehitkamilli Hanımlara Doğal Afet Semineri - Son Dakika


Advertisement