Philips, Gelibolu Yarımadasına Gezi Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Philips, Gelibolu Yarımadasına Gezi Düzenledi

Philips firması, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda gezi düzenledi.

11.03.2014 21:41  Güncelleme: 22:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda yer alan ve Çanakkale Savaşları'nda şehit olan Türk askerlerinin anısına yapılan Şehitler Abidesi'ni ışıklandıran Philips'in Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Göktuğ Gür, "Cumhuriyetimizin simgesinden biri olan Şehitler Abidesi'nde referans sahibi olmak, bu fırsatı kullanmak bizi çok onurlandırıyor" dedi.

Philips firması, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda gezi düzenledi.

Gür, burada yaptığı konuşmada, önemli bir projede yer aldıklarını belirterek, "Dünyada birçok ülke ve şehirlerin simgelerine Philips olarak imza atmış bir grubuz. Cumhuriyetimizin simgesinden biri olan Şehitler Abidesi'nde referans sahibi olmak, bu fırsatı kullanmak bizi çok onurlandırıyor. Tüm ekip ve Philips ailesi olarak hepinize teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Müdürü Ozan Hacıalioğlu ise Şehitler Abidesi'nin ışıklandırmasının kaynağının İstanbul Boğaz Köprüsü'nün muazzam görüntüsü olduğunu ifade ederek, "Bunu en iyi kim yapabilir düşüncesinden hareketle Philips firmasına ulaştık. Bizleri kırmadılar. Netice olarak bu safhaya gelindi. Basında çıkan haberlerden abidenin ışıklandırılması çok beğenildi. Bu bizlerin yorgunluğunu da aldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Philips'te uzman aydınlatma tasarımcısı olarak görev yapan Elektrik Mühendisi Tuğba Kuzyaka, aydınlatmadaki amaçlarının, abidenin tanıklık ettiği tarihi ve taşıdığı anlamın, gündüz görülen ihtişamını gece de ortaya çıkarmak olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Şehitler Abidesi'ni her türlü zor koşullarda çalışabilen, RGB renk değiştirebilen led projektörlerimizle aydınlattık. Burada 16 nokta 7 milyon rengi teknik olarak elde edebiliyoruz. Bu, sadece bizim sunduğumuz bir teknoloji. Kuleli Askeri Lisesi, İzmir Saat Kulesi, Bursa'daki Emir Sultan Camisi, Mersin'deki Kız Kalesi... Daha yüzlercesini sayabiliriz ama bu listeye bu kadar manevi değeri büyük bir eseri katmış olmaktan son derece mutlu ve gururluyuz." - Çanakkale

Philips, Gelibolu Yarımadasına Gezi Düzenledi
Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Philips, Gelibolu Yarımadasına Gezi Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement