Şehitler Anısına 17 Bin Kilometre Kat Edecekler - Son Dakika
Güncel

Şehitler Anısına 17 Bin Kilometre Kat Edecekler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Motosiklet detay görüntüsü Mustafa Özdemir'in röportajı Selçuk Kavak'ın röportajı Motosiklet detay görüntüsü Mustafa Özdemir'in motosiklet sürmesi Detay görüntü Şehitler anısına 17 bin kilometre kat edecekler Kayserili iki gezgin, motosikletle çıkacakları ve 17 bin kilometre kat edecekleri Avrupa turunda yaklaşık 27 ülkede 100 şehre ulaşarak, gittikleri yerlerde görüştükleri insanlara Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneğinin mektubunu iletecek ORHAN CANBULATEL - Kayserili iki motosiklet tutkunu, şehitlerin anısına düzenleyecekleri Avrupa turunda yaklaşık 17 bin kilometre yol kat ederek 27 ülkede 100 şehre ulaşacak.

17.06.2016 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Motosiklet detay görüntüsü

Mustafa Özdemir'in röportajı

Selçuk Kavak'ın röportajı

Motosiklet detay görüntüsü

Mustafa Özdemir'in motosiklet sürmesi

Detay görüntü Şehitler anısına 17 bin kilometre kat edecekler

Kayserili iki gezgin, motosikletle çıkacakları ve 17 bin kilometre kat edecekleri Avrupa turunda yaklaşık 27 ülkede 100 şehre ulaşarak, gittikleri yerlerde görüştükleri insanlara Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneğinin mektubunu iletecek

ORHAN CANBULATEL - Kayserili iki motosiklet tutkunu, şehitlerin anısına düzenleyecekleri Avrupa turunda yaklaşık 17 bin kilometre yol kat ederek 27 ülkede 100 şehre ulaşacak.

Kayseri'den başlayacakları tur programının sonunda Norveç'in kuzeyindeki Nordkapp'a ulaşmayı hedefleyen motosiklet tutkunları Mustafa Özdemir ve Selçuk Kavak, 40 günde tamamlamayı hedefledikleri turun hazırlıklarını sürdürüyor.

Gezgin Mustafa Özdemir, AA muhabirine, bugüne kadar uçakla 41 ülkeyi gezdiğini belirtti.

Motosiklet tutkusunun 2010 yılında başladığını dile getiren Özdemir, şunları söyledi:

"Kayseri'den Norveç'in en kuzey noktası olan ve güneşin batmadığı yer olarak bilinen Nordkapp'a gitmeyi planladık. Her motosikletçinin hayalinde olan bir yer. Bildiğim kadarıyla Kayseri'den daha önce bu rotayı gerçekleştiren olmamış. İnşallah, projeyi gerçekleştireceğiz ama bunu anlamlandırmak istedik.

Son zamanlardaki terör olaylarında yüzlerce şehit verdik. Birçok güvenlik görevlimiz gazi oldu.Bu nedenle ülke olarak büyük bir üzüntü içindeyiz. Şehit ve gazilerimizin acısını AB ülkelerindeki soydaşlarımızla da paylaşmak amacıyla bu projeyi oluşturduk. Projemizin adını da Kayserimizi tanıtmak için 'Erciyes to Nordkapp' koyduk. Gezimiz yaklaşık 27 ülkeyi kapsayacak, 100'e yakın şehirden geçecek ve 17 bin kilometre yol kat edeceğiz. Avrupa'daki Türklerin kurdukları motosiklet kulüpleriyle de temasa geçtik. Onlar bizi gittiğimiz şehirlerde karşılayacaklar."

Özdemir, seyahatleriyle ilgili çalışmalarına yaklaşık 6 ay önce başladıklarını, 40 gün sürecek seyahat sırasında çadırda konaklayacaklarını anlattı.

Turlarına 7 Temmuz'da Kayseri'den başlayacaklarını aktaran Özdemir, "Seyahatimizi 'www.bidunyamotoyol.com' adresindeki internet sitemizde ve aynı isimli sosyal medya hesaplarımızdan da paylaşacağız. Kayserili hemşehrilerimiz bizi takip eder, manevi destek olurlarsa seviniriz." diye konuştu.

Özdemir, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz'u da ziyaret ettiklerini ve projelerini anlattıklarını, gittikleri şehirlerde yaşayan Türklerle derneğin mektubunu da paylaşacaklarını kaydetti.

Selçuk Kavak ise 55 yaşında olduğunu ve 45 yıl Almanya'da yaşadığını ifade etti.

Kesin dönüş yaptığı Kayseri'de Mustafa Özdemir ile tanıştığını belirten Kavak, "Böyle bir projeye adım attık. Allah kazadan beladan korusun. İnşallah projemizi gerçekleştireceğiz." dedi.

Şehitler Anısına 17 Bin Kilometre Kat Edecekler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitler Anısına 17 Bin Kilometre Kat Edecekler - Son Dakika

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.


Advertisement