Şehitler Diyarından Kahramanlara Mektup - Son Dakika
Güncel

Şehitler Diyarından Kahramanlara Mektup

Şehitler Diyarından Kahramanlara Mektup

Diyarbakır’da güvenlik güçlerinin bölücü terör örgütüyle verdiği mücadeleye, şehitler diyarından anlamlı bir destek geldi.

05.02.2016 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da güvenlik güçlerinin bölücü terör örgütüyle verdiği mücadeleye, şehitler diyarından anlamlı bir destek geldi. Çanakkale'nin Çan Belediyesinden, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ve Cizre İlçe Jandarma Komutanlıklarında görev yapan personele, içinde Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı bulunan hediyeler gönderildi. Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, her bir hediyenin yanına da duygu yüklü bir mektup ekledi.

"BİZ PROBLEMİ 100 YIL ÖNCE ÇANAKKALE'DE ÇÖZDÜK"

Güneydoğu'da sürdürülen terörle mücadele çalışmalarına destek vermek amacıyla, Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ve Cizre İlçe Jandarma Komutanlıklarına, içinde Kur'an-ı Kerim, Türk Bayrağı, bir de duygu ve düşüncelerini yazdığı mektubun yer aldığı hediye paketi gönderdi. Hediye kolilerini kargo şirketine teslim eden Kuzu, "Şu anda ülkemizde yaşanan bir sıkıntı var. Bu sıkıntıyı biz, Çanakkale'de hissediyoruz. Tüm Türkiye'de hissediyoruz. Bizler için orada güvenlik güçlerimizin verdiği bir mücadele var teröre karşı. O anlamda biz de Çanakkale'den bir destek mesajı vermek istedik. Bu mesajın Çanakkale'den gidiyor olması önemli. Çünkü bu problemi biz 100 yıl önce yaşadık ve Çanakkale'de çözdük. Çanakkale, Türkiye'nin manevi başkentidir. Türkiye'nin manevi başkentinden oradaki güvenlik güçlerimize, onların yanında olduğumuzu göstermek için, anlamlı, Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağını içeren ve Çanakkale'den onlara ithafen yazılmış bir mektubu göndermek istedik" dedi.

HEDİYELER YOLA ÇIKTI

Başkan Kuzu, Kur'an ve Bayrak tercih etmelerinin de özel bir nedeni olduğunu belirterek, "Bizler, bu hayatta iki şey için yaşıyoruz. İnancımız ve vatanımız. İnancımız İslam ve bunun simgesi Kur'an-ı Kerimdir. Vatanımızın simgesi de bayrağımız. ve şu anda orada çarpılan güvenlik güçlerimizin de bu iki değer için uğraş verdiğini biliyoruz. Hem inancımız hem de vatanımız için, vatanımızın selamete ermesi için. Onun için bu iki anlamlı hediyeyi göndermek istedik onlara. Çanakkale'den, bu kutsal topraklardan" diye konuştu.

Çan belediyesi tarafından hazırlanan bin adet mektup içeren koliler, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ve Cizre İlçe Jandarma Komutanlığına götürülmek üzere kargo görevlilerine teslim edildi.

İŞTE O MEKTUP

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'nun Güvenlik güçlerine yazdığı mektup ise şöyle:

"Çanakkale'nin Aziz Şehitlerinin Kahraman Torunları;

Çanakkale'den vatanımızın birliği, dirliği için çarpışan siz şanlı kardeşlerimize selam olsun. Yüzyıllardır farklı dil, din, ırk barındıran bu topraklarda kardeşçe yaşamayı başarmış olan milletimizi, devletimizi bölmeye çalışan iç ve dış hainlere karşı canlarınız pahasına görevinizi layıkıyla yapıyor, ülkemizi ve masum halkı terör saldırılarına karşı koruyorsunuz. Yapmış olduğunuz tüm bu fedakarlıklardan dolayı sizlere minnettarız. Allah yar ve yardımcınız olsun. Emin olun ki emekleriniz karşılığını bulacak; hainler, Çanakkale ruhuyla hareket eden siz değerli güvenlik güçlerimiz sayesinde, aziz vatanımızı asla bölemeyecek, çirkin emellerine Allah'ın izniyle hiçbir zaman ulaşamayacaklar...

"Ey iman edenler! Düşmana karşı her türlü savunma tedbirinizi alınız. Onlara karşı ya küçük birlikler halinde hareket ediniz veya topyekün seferber olunuz." (Nisa Suresi 71. Ayet) Ayet-i Kerime'sine istinaden yapmış olduğunuz mücadelede, topyekün dualarımızla her daim yanınızdayız. Allah başta aziz milletimiz ve cennet vatanımız olmak üzere tüm İslam coğrafyasını, bütün Müslümanları musibetlerden muhafaza, sizleri bu onurlu görevde muvaffak eylesin.

ALLAH'A EMANET OL YİĞİDİM..." - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehitler Diyarından Kahramanlara Mektup - Son Dakika


Advertisement