Şehitler İçin 950 Kilometre Pedal Çevirdi - Son Dakika
Güncel

Şehitler İçin 950 Kilometre Pedal Çevirdi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşenler anısına 4 Ağustos'ta İstanbul Güngören'den bisikletiyle yola çıkan 28 yaşındaki Orhan Şentürk, Konya'nın Karapınar ilçesine geldi.

23.08.2016 23:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşenler anısına 4 Ağustos'ta İstanbul Güngören'den bisikletiyle yola çıkan 28 yaşındaki Orhan Şentürk, Konya'nın Karapınar ilçesine geldi.

Şentürk, İlçe Gençlik Hizmetleri Müdürlüğünde yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da kalkışmada şehit olanların anısına yola çıktığını söyledi.

Şu ana kadar 950 kilometre pedal çevirdiğini ifade eden Şentürk, "Günde yaklaşık 150 kilometre pedal çeviriyorum. Ülkemizde şehit düşen ağabeylerimize ve kardeşlerimize saygı turu için İstanbul'dan bisikletimle yola çıktım. Geçtiğim yerlerde demokrasi nöbetlerine katıldım. Konya'da Mevlana türbesine giderek ülkemizin bu sıkıntılı dönemleri aşması için dua ettim." diye konuştu.

Karapınar'da mola vermek için durduğunu anlatan Şentürk, şunları kaydetti:

"Karapınar'dan sonra Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in memleketi Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesine gideceğim. Burada şehidimizin baba evini ziyaret ettikten sonra şehidimizin kabrine gidip onun için dua edeceğim. Ondan sonra ise Dumlupınar ve Çanakkale şehitliğine gidip, başladığım yere döneceğim. Bir sonraki amacım ise bisikletim ile Mekke'ye gitmek"

Şehitler İçin 950 Kilometre Pedal Çevirdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitler İçin 950 Kilometre Pedal Çevirdi - Son Dakika

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement