Kemer'de Şehitler İçin Denize Çelenk Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Kemer'de Şehitler İçin Denize Çelenk Bırakıldı

Kemer\'de Şehitler İçin Denize Çelenk Bırakıldı

Her yıl 1 Temmuz tarihinde kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 88. yıl dönümü nedeniyle Antalya Kemer'de protokol denize çelenk bıraktı.

01.07.2014 13:30  Güncelleme: 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her yıl 1 Temmuz tarihinde kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 88'inci yıldönümü nedeniyle Antalya'nın Kemer ilçesinde protokol denize çelenk bıraktı.

Kemer'deki ilk tören belediye önünde bulunan Atatürk Anıtı'na Liman Başkanı Kemal Yeşil'in çelenk koymasıyla başladı, bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Antalya Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı M. Cemal Önel yaptı. Kabotaj Kanunu'nun kabul edilmesiyle denizler ve kara sularında kapitülasyonlar ile yabancılara tanınan imtiyazların kaldırılarak denizlerde hakimiyetin kurulduğunu ifade eden Önel, şöyle konuştu: "Ticaret, sanat, su ürünleri ve limancılık faaliyetlerinin Türk vatandaşlarına ait olduğu tescil edilerek denizlerimizde egemenliğimiz kazanılmıştır. Bu yasa denizciliğimizin ve deniz ticaretimizin gelişmesi ve kalkınması yolunda atılan ilk adım olup, Türkiye Cumhuriyeti'nin her alanda başlattığı önemli değişmelerin denizlerimizdeki devamıdır. Ulu Önder Atatürk'ün denizciliği 'Türk'ün milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız' sözleri onun denizciliğe verdiği önemi ve denizcilik politikamızın olması gerektiğini belirten son derece önemli ifadesidir. 8300 kilometrelik sahil şeridine sahip olduğumuz ülkemizde deniz taşımacılığımız, Kabotaj Kanunu'na sahip olmakla yabancıların tekelinde kurtarılmış ve deniz ticaretinde, milletimizce kat edilen gelişme mümkün olmuştur. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı milletimiz ve denizcilerimize kutlu olsun."

Önel'in konuşmasının ardından teknelerinde bakım, onarım ve gemilerin teknik yönetmeliği hükümlerine uyarak örnek davranışlarıyla katkıda bulundukları belirtilen tekne sahipleri Fatih Yılmaz, Hasan Kara ve İbrahim Demir'e teşekkür belgelerini Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel takdim etti.

7003 sayılı Denizcilere Mahsus Kıyafet Talimatnamesine uygun hareket eden kaptanlar Veysel Ali Tan, Erdem Dumlupınar, Gürkan Sözütek, Hacı Fazlı Aslantürk, Zafer Ayan, Abdullah Demirel, Sunay Çelik, Dede Karabel, Süleyman Dişlen, Ramazan Sami Sarıkaya, Mennan Doğan, Nadir Sünersoy, Abdullah Kocabıyık ve Muhammet Akkan'a teşekkür belgelerini Kemer Liman Başkanı Kemal Yeşil, Kemer İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen ve Antalya Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı M. Cemal Önel takdim etti.

DENİZE ÇELENK BIRAKTILAR

Protokol daha sonra Kemer Marina'dan bir tekne ile denize açılarak, Kabotaj Bayramı için hazırlanan çelengi denize bıraktı. Protokolün bulunduğu teknenin denize açılması sırasında marinada bulunan tüm tekneler düdüklerini çalarak kutlamaya katıldı. Kemer Türkiz Marina'daki gezi tekneleri marinadan 10. Yıl Marşı'nı çalarak çıktı.

Kabotaj Bayramı kutlamalarına Kemer Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, Kemer Liman Başkanı Kemal Yeşil, Antalya Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı M. Cemal Önel, Kemer Emniyet Müdürü Muhittin Ergen, Kemer Türkiz Marina Genel Müdürü Levent Tokaç ve tekne kaptanları katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kemer'de Şehitler İçin Denize Çelenk Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.


Advertisement