Şehitler İçin Hatıra Ormanı - Son Dakika
Güncel

Şehitler İçin Hatıra Ormanı

Pendik'te polis ve öğrenciler el ele verip, terörle saldırılarında hayatını kaybeden güvenlik güçleri ile vatandaşlar anısına fidan dikti.

03.05.2016 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pendik'te polis ve öğrenciler el ele verip, terörle saldırılarında hayatını kaybeden güvenlik güçleri ile vatandaşlar anısına fidan dikti.

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Nevzad Ayasbeyoğlu Ortaokulu iş birliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, Pendik Ballıca Köyü yakınlarında "Şehit hatıra ormanı" alanı açıldı.

Alana, polis, şehit yakınları ve öğrenciler tarafından Orman Genel Müdürlüğünden alınan 200 çam fidanı dikildi. Proje kapsamında alanda toplam 6 bin fidan toprakla buluşacak.

Etkinliğe, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, çok sayıda şehit yakını ve öğrenci katıldı.

Fidan dikim töreninde konuşan Yahşi, şehitlerin, vatanı için canını vermiş, şehadet şerbeti içmiş güzel insanlar olduğunu belirterek, şehitlik mertebesini çocukların yüreklerine işlemenin önemine değindi.

Yahşi, "Kadıköy'de okullarda eğitim gören 70 bin öğrencinin bu şuuru alması bizim için önemlidir. Çünkü bu topraklar ucuz kazanılmamıştır. Bu topraklar için canını feda edenleri şükranla anacağız. Bizim çocuklarımızsa bunun bilincinde olacak. Sadece akademik başarı, sosyal etkinlik değil, şehitlerimizi unutmayan, anan bir gençlik olmasını istiyoruz. Polislerimizin, askerlerimizin her zaman onların yanında olduklarımızı bilmelerini istiyoruz." diye konuştu.

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Kenan Kurt da terör saldırılarında şehit düşen vatandaşlar ve güvenlik güçlerinin isimlerini ölümsüzleştirmek amacıyla projeye destek verdiklerini aktardı.

Nevzad Ayasbeyoğlu Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi İdil Keskinalemdağ, şehitler için yaptığı konuşma sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan şehit yakınlarına plaket verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitler İçin Hatıra Ormanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement