Kerem İnan, Şehit Aileleri İçin Futbola Döndü - Son Dakika
Spor

Kerem İnan, Şehit Aileleri İçin Futbola Döndü

Galatasaray'ın eski oyuncularından Kerem İnan, Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Erokspor'la anlaştı, "Buradan elde edeceğim geliri 15 Temmuz şehitlerinin ailesine bağışlayacağım." dedi.

25.10.2016 13:55  Güncelleme: 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski milli kaleci Kerem İnan, Bölgesel Amatör Lig 10. Grup ekiplerinden Erokspor formasıyla yeşil sahalara döndü.

Kerem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine destek olmak ve yaşanan olayları unutturmamak adına futbola döndüğünü söyledi.

"KENDİ KENDİME 'NE YAPABİLİRİM' DİYE SORDUM"

15 Temmuz darbe girişiminden önce Erokspor yönetimiyle bir görüşmesi olduğunu belirten Kerem, "O zaman başkan ve yöneticilere futbola dönemeyeceğimi söylemiştim. Fakat daha sonra ülkemizde 15 Temmuz süreci meydana geldi. Gelişen bu olaylardan sonra kendi kendime sporcu kimliğimle ne yapabilirim diye sordum. Erokspor yönetimiyle tekrardan görüştüm ve tek şartımın futboldan elde edilebileceğim gelirlerin 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine bağışlanması olduğunu söyledim." dedi.

"EROKSPOR'UN ÖNEMLİ BİR MAZİSİ VAR"

Kerem İnan, Erokspor'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zamanında forma giydiği takım olması dolayısıyla önemli bir maziye sahip olduğunu ifade etti.

Futbola dönmesindeki tek sebebin buradan kazanabileceği maddi gelirleri şehit ailelerine bağışlamak olduğunu hatırlatan Kerem, şehitlerin ve ailelerinin unutulmaması gerektiğini belirterek Erokspor'un mazisini anlattı:

"Erokspor, Cumhurbaşkanımızın mahallesinin, semtinin takımı. Benim de yetiştiğim, büyüdüğüm yerin çok yakınında bir kulüp. Buradan böyle bir desteği başlatmak çok önemli. Kendi adıma gurur verici bir olay. Böyle bir sebeple futbola dönmek kendi adıma farklı misyonları yüklenmek diyebiliriz. Şu anda 36 yaşındayım. Burada oynayabilecek fizik yaşı görmek açıkçası beni de mutlu ediyor. Çevrem bana hep futbolu çok erken bıraktığımı söylüyordu. Tekrardan döndüm. Bu sefer fiziğimin el verdiği kadarıyla, 40-41 yaşlarıma kadar Erokspor'da futbolda devam etmek istiyorum."

"ARTIK 15 NUMARAYI GİYECEĞİM"

Kerem İnan, bu misyonu futbol oynadığı sürece bırakmamak ve hatırlatmak adına artık 15 numaralı formayı giyeceğini dile getirdi.

Sergilediği örnek davranışla öncü olmak istediğini kaydeden Kerem, "Gerekiyorsa eski sporcu arkadaşlarımla bir etkinlikte yapabiliriz. Bu liglerde elde edeceğimiz gelirleri bir kazanç olarak görmeyelim. Bunlar gerçekten ufak rakamlar. Burada daha farklı rakamlara oynayan yabancı futbolcular da var fakat önemli olan üstlendiğimiz misyon. Darbe girişimi gerçekleşseydi ülkemizde futbol oynayacak saha dahi bulamayacaktık. Yaşam alanı bile kalmayacaktı." değerlendirmesinde bulundu.

"ŞEHİT AİLELERİNE DESTEK OLMALIYIZ"

15 Temmuz darbe girişiminden kurtulan Türkiye'de herkesin taşın altına elini sokması gerektiğini aktaran Kerem, sözlerini şöyle tamamladı:

"Artık tek hedefim futboldan elde edilebilecek gelirler 15 Temmuz şehit ailelerine bağışlamak. Futbola dönmekteki tek amacım da zaten bu. Devletimiz gereken her şeyi yapıyor. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız gerekenleri söylüyor ama bizler de bir şeyler yapmalıyız. Ben buna inanıyorum. Bu sebeple böyle bir olayı başlattım. Bu misyon ile Türkiye'de bizlerin de bir şeyler yapması gerektiğini hatırlatıyorum. Şehit ailelerine destek olmalıyız ve onların yanlarında olduğumuzu her seferinde hatırlatmalıyız. Onlar bunu hissetmeli."

Kerem İnan, Şehit Aileleri İçin Futbola Döndü
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kerem İnan, Şehit Aileleri İçin Futbola Döndü - Son Dakika

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.


Advertisement