Şehitler ve Cemaati İslam Lideri İçin Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika
Yerel

Şehitler ve Cemaati İslam Lideri İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Cuma namazı sonrası Reşadiye Camii avlusunda toplanan Eskişehir Kardeşlik Platformu üyeleri, basın açıklamasında bulunup, tüm şehitler ve Cemaati İslami Lideri Mevlana Mutiur Rahman Nizam için gıyabi cenaze namazı kıldı.

13.05.2016 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cuma namazı sonrası Reşadiye Camii avlusunda toplanan Eskişehir Kardeşlik Platformu üyeleri, basın açıklamasında bulunup, tüm şehitler ve Cemaati İslami Lideri Mevlana Mutiur Rahman Nizam için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Üyeler adına basın açıklaması yapan Eskişehir İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ESİMDER) Başkanı Mehmet Kepez, dört bir tarafı mazlum kanlarıyla sulanmış İslam coğrafyasındaki katliamlar silsilesine bir yenisinin daha eklendiğini söyledi. Kepez, "Zalim Bangladeş yönetimi, tek suçları Rabbim Allah'tır demek olan aziz müminlere yönelik başlattığı despot uygulamalarına Cemaati İslami Lideri Mevlana Mutiur Rahman Nizami'yi şehit ederek devam etmiştir. 1971 yılında Bangladeş'in Pakistan'dan ayrılma sürecinde işlediği iddia edilen, hukuki hiçbir geçerliliği olmayan ve tamamen uyduruk gerekçelerle idama mahkum edilen Cemaati İslami Lideri Mevlana Mutiur Rahman Nizami, milyar nüfuslu İslam ümmetinin gözleri önünde şehadete yürümüştür" dedi.

"SÖZDE SAVAŞ MAHKEMELERİ KURULARAK, CİNAYETLERE DEVAM EDİLMEKTEDİR"

Başkan Kepez, Bangladeş Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi gibi sözde mahkemeler kurularak, katliamların devam ettiğine dikkat çekerek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Zalim ve dikta yönetimlerce özelde İslam ümmetine, genelde ise bütün insanlığa karşı işlenen cürümlerde, İslam ümmetinin vahdetten uzak ve darmadağın bir halde bulunmasının payı elbette büyüktür. Bu dağınıklığı fırsat bilen Hasina gibi alçaklar, ümmetin İslami hareketlerine dört bir koldan saldırmakta, onları zorbaca, hukuksuzca yok etmenin gayretini vermektedirler. Bangladeş Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi gibi sözde mahkemeler kurarak, cinayetlerine her gün bir yenisini daha eklemektedir."

"BU KATLİAMLAR ANCAK ÜMMETİN BİRLİĞİ VE VAHDETİ İLE ENGELLENEBİLİR"

ESİMDER Başkanı Mehmet Kepez, bu tür katliamların ancak ümmetin birliği ve vahdeti ile engellenebileceğini ifade etti. Kepez, "Bilinmelidir ki İslam ümmetine karşı işlenen bu suçlar, gerçekleştirilen bütün katliamlar ancak ve ancak ümmetin birliği ve vahdeti ile engellenebilecektir. Bu vesile ize biz Eskişehir Kardeşlik Platformu olarak küresel küfrü, Kahhar olanın azabıyla müjdeliyor, şehadet şerbetini içen aziz şehidimiz Rahman Nizami'nin şehadetini tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasından sonra Emekli Vaiz Enver Töre tarafından şehadet şerbetini içen tüm şehitler ve Cemaati İslami Lideri Mevlana Mutiur Rahman Nizami için dua edildi. Ardından gıyabi cenaze namazı kılan topluluk, dualar ederek dağıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehitler ve Cemaati İslam Lideri İçin Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika


Advertisement