Şehitler Yalova'da Göz Yaşlarıyla Anıldı - Son Dakika
Güncel

Şehitler Yalova'da Göz Yaşlarıyla Anıldı

Şehitler Yalova\'da Göz Yaşlarıyla Anıldı

Yalova’da, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde, şehitlik ziyaretinde göz yaşları sel oldu.

18.03.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde, şehitlik ziyaretinde göz yaşları sel oldu.

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla ilk tören Cumhuriyet Anıtında düzenlendi. Törende Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Garnizon Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile askeri ve mülki erkan da hazır bulundu. Çelenklerin Atatürk anıtına sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine dair konuşmayı Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Ürkmez yaptı. Ürkmez, "18 Mart Çanakkale'nin geçilmeyeceğinin, mürk Milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür. Bugün yüce meclisimiz tarafından Şehitler Günü olarak kabul edilmiştir. Bayrağımızı yeryüzünün her noktasına taşıyan, 3 kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin, Türklük adına bedenlerini toprağa koydukları gündür" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına söz alan Öğretmen Binbaşı Mert Topkaroğlu ise, "Dün bu vatan uğruna canını feda eden Mehmetçik, bundan sonra da gözünü kırpmadan canını bu vatan için seve seve feda edecektir" şeklinde konuştu.

Buradaki törenin ardından şehitliğe gidildi. Protokol mensuplarının katıldığı ziyarette askerler saygı atışı yapıldı. Mezarlara başta Yalova Valisi Cebiroğlu, Garnizon Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman olmak üzere şehit yakınları da çiçekler bıraktı. Şehit yakınları, evlatlarının mezar taşlarına sarılıp ağladı. Şehitlerin ruhu için okunan Kuran-ı Kerim'in ardından duayı ise Yalova Müftüsü Mustafa Üskülüplü yaptı.

Harp Malulleri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi de ziyaret edildi. Vali Selim Cebiroğlu, "Millet olarak size bugün ve yarınımızı borçluyuz. Türk milleti adına size teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Yalova'da 29 şehidin bulunduğunu dile getiren Harp Malulleri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Ürkmez ise, artık canların yanmasını istemediklerini dile getirdi. Buradan da Bahane Cafe'ye geçen protokol mensupları, şehit yakınları ile birlikte yemek yedi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehitler Yalova'da Göz Yaşlarıyla Anıldı - Son Dakika


Advertisement