Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Kastamonu'nun İnebolu ve Hanönü ilçelerinde, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

18.03.2016 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun İnebolu ve Hanönü ilçelerinde, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

İnebolu'da Cumhuriyet Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okundu.

Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli Üsteğmen Serhat Uysal, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin kolay elde edilmediğini belirterek, "Türk milletinin Anadolu'daki varlığının devamı bu savaşın kazanılması ile mümkün olmuştur" dedi.

Çanakkale Savaşları'nın, maneviyatın maddiyatı yendiği yer olma özelliğiyle dünya tarihi üzerinde de büyük etkilere neden olduğunu ifade eden Uysal, "Tarihimizdeki her savaşın, her muharebenin ayrı bir önemi ve bizim için manevi bir değeri vardır. Fakat hepimiz tarafından görülebileceği üzere Çanakkale Savaşları, başlangıcı, gelişimi ve sonuçları ile dünyada mevcut başka milletler tarafından bile unutulmayan muharebe özelliği göstermiştir" diye konuştu.

Törene Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Erk, Belediye Başkanı Engin Uzuner, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Yılmaz ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Hanönü

Hanönü ilçesinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla programı düzenlendi.

Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Hanönü Çok Programlı Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Soner Hüner, Türkiye'nin her karış toprağında kanlarını akıtarak adlarını tarihe yazdıran şehitleri saygıyla andıklarını söyledi.

Bu güzel vatanı, şanlı bayrağı, bağımsızlık ve özgürlüğü onlar borçlu olduklarını belirten Hüner, "Bizler de sizlerden almış olduğumuz güç, azim ve irade ile atalarımızın emaneti olan ve sonsuza kadar özgürce yaşayacağımız bu vatan topraklarında yeri geldiğinde canımızı seve seve vermekten asla çekinmeyeceğiz" dedi.

Programda öğrenciler tarafından İstiklal Marşı, Çanakkale Şehitleri, Çanakkale Destanı okundu ve Çanakkale Şehitleri adlı tiyatro oyunu sergilendi. Okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Hanönü Kaymakamı İbrahim Şenkon, Garnizon Komutan vekili Jandarma Başçavuş Harun Tuncay, Belediye Başkanı Serkan Uçar, İlçe Emniyet Amiri Ayhan Özen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Demirkıran İlçe Müftüsü Osman Sağlam, Kore Gazisi Mutallip Ayber, Kıbrıs Gazileri Abdullah Şimşek, Hüseyin Zorbozan, resmi daire amirleri ve vatandaşlar tarafından tören sonrası ilçede bulunan şehit mezarları ziyaret edildi.

Şehit mezarları başında Müftü Osman Sağlam tarafından dua edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika


Advertisement