Aydın'da Şehitler Törenle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Aydın'da Şehitler Törenle Anıldı

Aydın\'da Şehitler Törenle Anıldı

Aydın ve ilçelerinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 101. yılı dolayısıyla törenler düzenlendi.

18.03.2016 14:40  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın ve ilçelerinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yılı dolayısıyla törenler düzenlendi

Tellidede Şehitliği ziyaretiyle başlayan etkinliklere Vali Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgenerel Murat Kırkaya ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saygı atışı yapılarak şehitler için dua edildi.

Etkinlikte Jandarma Yarbay Mete Lobut, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Daha sonra Vali Erol Ayyıldız, şehitlik defterini imzaladı.

Anma törenleri kapsamında, Kemer Mezarlığı Şehitliği, Atatürk Anıtı Yedieylül Şehitleri Abidesi, Çanakkale Şehitliği Anıtı, Aydın Şehitleri ve Gazileri Dayanışma Derneği, Aydın Şehit Aileleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği ziyaret edildi.

İl Kültür Merkezi'nde ise Kuşadası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkale savaşını anlatan oyun sahnelendi.

Etkinlik Aydın Valiliğince Şehit yakınları ve Gaziler yakınlarına DSİ'de verilen öğle yemeğinin ardından son buldu.

Kuşadası

Kuşadası'da ilçesinde Sahil Bulvarın'da gerçekleştirilen törende Kaymakam Muammer Aksoy, Belediye Başkanı Özer Kayalı ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hasan Şahin Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Etkinlikte günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı.

Germencik

Germencik ilçesindeki tören Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi.

Kaymakam Ayhan Işık, Belediye Başkanı Himmet Akın, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Aydın Aktaş Atatürk anıtına çelenk sundu.

Öğrenciler tarafından günün anlamını içeren şiirin okunmasının ardından Kaymakam Işık, şehitlik defterini imzaladı.

Tören, şehit ailelerine verilen yemekle son buldu.

Didim

Didim'de Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yılı kapsamında kent meydanında tören yapıldı.

Etkinlikte, Kaymakam İskender Yönden, Didim Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Alper Köseoğlu, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay Atatürk anıtına çelenk sundu.

Didim Ticaret Odası'nda devam eden programda,Esra Karakaya Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oyun sahnelendi.

Çanakkale Zaferi dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Bozdoğan

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101.Yılı nedeniyle kapsamında Bozdoğan Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan şehit mezarlığı hizmete açıldı.

Tunceli'nin Hozat ilçesinde 1995 yılında şehit olan ve Bozdoğan ilçesi Altıntaş Mahallesine defnedilen şehit Ercan Menderes'in kabrinin bulunduğu alan Bozdoğan Belediyesi'nce yeniden düzenlendi.

Törende konuşan Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, vatan için kanlarını döken şehitlerin kendileri için son derece önemli olduğunu söyledi.

Şehit Annesi Fatma Menderes ise, mezarlığın yeniden düzenlenmesinin kendilerini sevindirdiğini anlatarak, "Allah herkesten razı olsun, mahallemiz şehitlik kazandı, inşallah bu terör artık sona erer" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aydın'da Şehitler Törenle Anıldı - Son Dakika

  • CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Ölümü Kapalı Grup Toplantısında Anıldı
    17:55 CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Ölümü Kapalı Grup Toplantısında Anıldı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de düzenlenen kapalı grup toplantısında, yaşamını yitiren TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ı anarak başkanlık etti. Bayraktar, uzun yıllar CHP Grubu'nda Grup Müdürü olarak görev yapmıştı.

  • Antalya'da Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılışı yapıldı
    17:54 Antalya'da Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılışı yapıldı

    Antalya'da düzenlenen Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılış töreni Kemer ilçesindeki Göynük Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız, konuşmasında sporcuların ulusal ve uluslararası platformlarda elde ettiği başarıları vurgulayarak, 2024 yılında da aynı başarıyı beklediklerini belirtti. Açılış töreninde Bekir Özer'e teşekkür plaketi verildi. Şampiyona 21 Nisan'da sona erecek.

  • Erzincan'da maden kazasıyla ilgili araştırma komisyonu kuruldu
    17:54 Erzincan'da maden kazasıyla ilgili araştırma komisyonu kuruldu

    Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasında 9 işçi toprak altında kaldı. TBMM'de kurulan İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Komisyon başkanlığına AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu seçildi.

  • Yabancılar Türkiye'deki Hisse Senetlerine Yatırım Yapmaya Devam Ediyor
    17:54 Yabancılar Türkiye'deki Hisse Senetlerine Yatırım Yapmaya Devam Ediyor

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, yurt dışında yerleşik kişiler 5 Nisan haftasında 362,9 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Yabancıların net hisse senedi alımı 22 Mart haftasından bu yana 1 milyar 59 milyon dolara ulaştı. Yabancı yatırımcıların bu alımları, aralıktan bu yana en güçlü yabancı yatırımcı alımına işaret ediyor.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek HSYK Başkanı ile Görüştü
    17:53 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek HSYK Başkanı ile Görüştü

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Bosna Hersek Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı Halil Lagumdzija ile bir araya geldi. Tunç, görüşmenin ardından Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret ederek, Büyükelçi Sadık Babür Girgin'den çalışmaları hakkında bilgi aldı ve anı defterini imzaladı.

  • Alaçatı Ot Festivali Başladı
    17:53 Alaçatı Ot Festivali Başladı

    Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Alaçatı Ot Festivali başladı. Festival, Ege otları ve yöresel yemeklerle dolu bir program sunuyor.

  • İBB Meclisi'nde MHP ve BBP Ayrı Grup Kurma Kararı
    17:51 İBB Meclisi'nde MHP ve BBP Ayrı Grup Kurma Kararı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin nisan ayı oturumlarının ikinci birleşiminde MHP ve BBP ayrı grup kurma kararlarını açıkladılar. AK Parti kadrolarından olan 5 meclis üyesi MHP grubuna geçerken 2 meclis üyesi de BBP grubunu kurdu.

  • Osmaniye Devlet Hastanesi'nde Kan Bağışı Etkinliği Gerçekleştirildi
    17:49 Osmaniye Devlet Hastanesi'nde Kan Bağışı Etkinliği Gerçekleştirildi

    Osmaniye Devlet Hastanesi, Türk Kızılay işbirliğinde düzenlenen kan bağışı etkinliğiyle hastane personeli ve vatandaşlardan kan bağışı topladı. Başhekim Mürsel Koçer, düzenli kan bağışının kan hücrelerinin yenilenmesini sağladığını belirtirken, Türk Kızılay Şube Başkanı Ramazan Çetin de bağış yapan gönüllülere teşekkür etti.


Advertisement