Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Bozüyük, Gölpazarı, Pazaryeri ve Osmaneli ilçelerinde tören düzenlendi.

18.03.2016 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Bozüyük, Gölpazarı, Pazaryeri ve Osmaneli ilçelerinde tören düzenlendi.

Bozüyük Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tören, Metristepe Kültür Merkezi Salonu'nda Bozüyük Bozüyük Kumral Abdal Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, Çanakkale konulu oratoryonun sahnelenmesi ve 18 Mart konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından Kaymakam Köksal Şakalar, Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Süleyman Can, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, şehit aileleri ve beraberindekiler ile öğrenciler İntikam Tepe Şehitliğini ziyaret etti.

Şakalar, şehitlik defterini imzaladı ve beraberindekilerle birlikte karanfil bıraktı. Daha sonra şehit ve gazi ailelerine yemek verildi.

Gölpazarı

Gölpazarı ilçesindeki törenler Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başladı.

Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra şehit mezarlığı ziyaret edildi, karanfil bırakıldı. Tören, Şehit Kemal Ay Anadolu Lisesi Salonu'nda, İmam Hatip Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, "Çanakkale destanı" adlı oratoryo gösterisi ve kahramanlık türküleri ile program sona erdi.

Etkinliğe Vali Yardımcısı ve Kaymakam Vekili Abdulmuttalip Akdemir, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mehmet Dinç, daire müdürleri, okul müdürleri, gazi ve şehit yakınları ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Pazaryeri

Çanakkale Şehitliği'nde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Astsubay Çavuş Bedirhan Karahan bir konuşma yaptı. İlçe Müftüsü Ramazan Kara'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti okumasının ardından, Kaymakam İbrahim Özdel, Garnizon Komutanı İlhan Canseven, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın ve beraberindekiler, şehit abidelerine karanfiller bıraktı ve dua etti.

Atatürk Ortaokulu'nda öğrenciler tarafından hazırlanan program, okullararası düzenlenen şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, öğrencilerin hazırladığı tiyatro ve oratoryo gösterisiyle sona erdi.

Tiyatro gösterisi sırasında salonda bulunan şehit aileleri, gaziler ve protokol üyeleri duygusal anlar yaşadı.

Osmaneli

Osmaneli Hükümet Konağı önündeki törenler, Kaymakam Edip Çakıcı, Garnizon Komutanı Jandarma Başçavuş Merdan Akbulut, Belediye Başkanı Münür Şahin ve beraberindekilerin Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Uzman Jandarma Hakan Koçaş, bir konuşma yaptı. Belediye Sosyal Hizmetler Salonu'nda Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Çanakkale" adlı oratoryo gösterisinin ardından öğrenciler şiirler okudu.

Tören, şehitliği ziyaret edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika


Advertisement