Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü nedeniyle Konya'da tören düzenlendi.

18.03.2016 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü nedeniyle Konya'da tören düzenlendi.

Büyük zaferin yıl dönümünde Konya'nın birçok ilçesinde düzenlenen etkinliklerde şehit askerlere dua edildi.

Seydişehir

Seydişehir Hükümet Konağı önünde düzenlenen etkinlikte, Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından yapılan saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Akyol Mezarlığı'ndaki şehitlikte, Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Belediye Düğün Salonu'ndaki etkinlikte ise öğrenciler şiir okudu.

Karapınar

Karapınar'da ise Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Kültür Merkezi'nde etkinlik düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda konuşan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Çanakkale zaferinin başka bir örneğinin bulunmadığını söyledi.

Cihanbeyli

Cihanbeyli'de İlçe Müftülüğü sabah namazı sonrası merkez camide program düzenledi. İlçe protokolü ve çok sayıda kişinin katıldığı programda gelenlere sıcak süt ve simit ikram edildi.

Yalıhüyük

Çanakkale Zaferinin 101. Yılı Yalıhüyük'te düzenlenen etkinliklerle kutlandı. İlk Program Yalıhüyük Hükümet Konağı önündeki anıta çelenk sunulması ile başladı. Belediye Düğün Salonu'ndaki programda Yalıhüyük Orta Okulu öğrencileri şiir okudu, Çanakkale Zaferi'ni anlatan piyesi sahneledi.

Halkapınar

Halkapınar Hükumet Konağı önünde düzenlenen törende İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Bütün, "Şu anda tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale zaferini kutlamanın ve vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler gününü idrak ediyoruz" dedi.

Program sonrasında Halkapınar Kaymakamı Erdal Çetinbaş da Şehit ailelerini makamında misafir etti.

- Akşehir

Akşehir Belediyesi ve İlçe Müftülüğü, merkez Meydan Cami'nde Mevlid-i Şerif okuttu. Programda katılımcılara gülsuyu ve şeker ikram edildi.

Öte yandan AK Parti Akşehir Gençlik Kolları üyeleri, Çanakkale kara savaşları sırasında Türk askerlerinin çoğu zaman bulabildiği kumanyaları olan "ekmek ve hoşaf" dağıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika


Advertisement