Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, "Çanakkale bir istiklal, bağımsızlık mücadelesidir, yeniden diriliş, sadece İslam medeniyetinin değil, insanlık medeniyetinin mücadelesidir" dedi.

18.03.2016 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, "Çanakkale bir istiklal, bağımsızlık mücadelesidir, yeniden diriliş, sadece İslam medeniyetinin değil, insanlık medeniyetinin mücadelesidir" dedi.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılında, Mamak Belediyesince eksi pazar yerinde etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılışında konuşan TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Gündoğdu, dünyanın binlerce kilometre ötesinden Türkleri vatanında boğmak için gelenlere inat, bu milletin birlikteliğini ortaya koyarak Çanakkale destanını yazdığını söyledi.

Bugün de aynı duygularla binlerce kilometre öteden, teröristleri bağrına basarak bu ülkeyi hedef alanlara karşı milletin dimdik ayakta olduğunu söyleyen Gündoğdu, şunları belirtti:

"Asım'ın Nesli ile şehitlik bir araya gelince elbette Allah'ın resulü oradadır. Ey çukur siyasetçisinin lideri, bir başka siyasi lidere çağrı yaparken 'Şehitlerimize sahip çıkalım' diyorsun. Sizinkiler şehit olamaz. Allah düşmanları, din düşmanları, millet düşmanları, devlet düşmanları şehit olamaz. Şehitlerimizi ağzınıza almayın. Çanakkale, bir istiklal, bağımsızlık mücadelesidir, yeniden diriliş, sadece İslam medeniyetinin değil, insanlık medeniyetinin mücadelesidir."

"Milletimiz birlik ve beraberliğiyle her türlü güçlüğü yenecek"

Mamak Kaymakamı Ali Mantı, bu toprakları emanet eden, canlarını ve mallarını bu uğurda hiç çekinmeden veren şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Türkiye'nin her zaman olduğu gibi bugün de birtakım güçlerin istilası altında olduğunu söyleyen Mantı, "İnşallah milletimiz birlik ve beraberliğiyle her türlü güçlüğü yenecek. Bu kudret de milletimizde var. İnşallah hiçbir kötü niyetli grup ya da kişiler kötü emellerine nail olamayacaklar. Çünkü bizim milletimiz, gerek toprak üstü gerekse de altıyla güvenilir, kutlu ve mutlu bir millet. Hiç kimsenin bizi bölmeye, aramıza fitne fesat sokmaya, bizi parçalamaya gücü yetmeyecek" diye konuştu.

"Bugün farklı şekillerde mücadeleleri devam ediyor"

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, her sene Çanakkale destanını anlatmak için etkinlikler düzenlediklerini belirterek, bu sene daha zenginleştirmiş bir plato kurduklarını, Çanakkale'yi ve onun ruhunu unutmadan yaşatarak, gelecek nesillere aktarmak istediklerini ifade etti.

"Çanakkale'de olduğu gibi bu ülkeye, bu millete diz çöktürmek isteyenler, bugün mücadelelerini farklı şekilde devam ettiriyorlar" diyen Akgül, bunun için Çanakkale ruhunun çok iyi bilinmesi gerektiğine vurgu yaptı. Akgül, şöyle devam etti:

"Bizi birbirimize düşman ederek, birbirimizden ayrıştırarak bölmeye, parçalamaya ve diz çöktürmeye çalışanlara karşı, Çanakkale ruhunda olduğu gibi bir ve beraber olarak, üzerinde yaşadığımız vatanımızın bize nasıl emanet edildiğini bilerek bir olacağız, beraber olacağız ve inşallah birlikte Türkiye olacağız. Bu platoyu hazırlarken, çocuklarımıza ve gençlerimize bu ruhu yaşatmak ve görsel olarak da göstermek için yaptık."

Beş gün açık olacak

Etkinlikte, Mehter Takımı tarafından bir konser verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verildi.

Vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu etkinlikte, Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosunca 200 kişilik ekiple Çanakkale Savaşı'nın canlandırıldığı tiyatro gösterisi sergilendi. Geniş bir platoda sunulan gösteri, izleyenleri duygulandırdı.

Resim sergilerinin bulunduğu alandaki etkinlikler beş gün sürecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement