Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi\'nin 102. Yılı

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

17.03.2017 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektör Coşkun, mesajında, "Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücümüzün, çok büyük zorluklarla bir kez daha herkese gösterildiği yerdir." ifadesini kullandı.

Coşkun, şöyle devam etti:

"Çanakkale'de omuz omuza vatanlarını müdafaa eden şehitlerimizden, onların yan yana yattığı kabirlerden aldığımız ilhamla, kardeşliği pekiştiriyor, ülkemize yönelik her türlü fitne ve nifak girişimleriyle tek yürek halinde mücadele ediyoruz. 102 yıl önce aziz milletimiz, 'Çanakkale Geçilmez' sözünü, daha doğrusu bu sözün arka planındaki imanı, inancı ve kararlılığı, tıpkı 15 Temmuz hain darbe girişimini bertaraf ettikleri gibi tarihe kanlarıyla kazımışlardır. Bu iki büyük zafer milletimizin yeniden uyanışına, şahlanışına, bir millet olarak dünya sahnesinde yeniden yükselişine de zemin hazırlamıştır. Çanakkale ve 15 Temmuz'daki zaferlerimiz, istiklalimizin ve istikbalimizin de bir manifestosudur. Millet olarak bizler, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan her bir şehidimizi daima minnet ve şükranla anacağız. Bu vesile ile Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bu zaferde payı olan tüm kahramanlarımızı rahmetle, hürmetle anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika


Advertisement