Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi\'nin 102. Yılı

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

18.03.2017 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Coş, mesajında, yedi düvelin beraberce saldırdığı devleti, milleti ve mukaddes değerleri korumak için yüz binlerce kahramanın kanları ve canları pahasına tarihe yazdırdığı Çanakkale Zaferi'ni büyük bir kıvanç ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Bir gül bahçesine girercesine toprağa düşen kınalı kuzuların, inanç ve kararlılıklarıyla düşmana karşı kendilerini siper ederek "Çanakkale Geçilmez" sözünü tarihe altın harflerle kazıdıklarına dikkati çeken Coş, "Bu iman ve kararlılık, Çanakkale'de zaferi beraberinde getirmesinin yanı sıra Kurtuluş Savaşı'na giden yolda bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu için yakılan bir meşale olmuştur." ifadesini kullandı.

Coş, dün Çanakkale'de ordusuyla, donanmasıyla Türk devleti ve milletini yok etmek için saldıran düşmanların, bugün terör örgütleri ve içeriden dışarıdan devşirdikleri işbirlikçileriyle saldırdıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Milli birlik ve bütünlüğümüzü, istiklalimizi, hürriyetimizi, 'Yeniden Büyük Türkiye' hedefimizi, milli iradeyi yok etmek isteyen küresel güçlerin taşeronu FETÖ'nün gözünü kan bürümüş asker kıyafetli teröristleri vasıtasıyla 15 Temmuz gecesi başlattığı kanlı, vahşi darbe kalkışması, bu saldırıların en yeni ve en kapsamlısıdır. Aziz şehitlerimizin müsterih olmaları ve rahat uyumaları için tüm düşmanlarımıza en gür seda ile haykırıyoruz, 'Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız, bin yıldır yürüdüğümüz bu yoldan bizi geri döndüremeyeceksiniz, ülkemizi hedeflerinden vazgeçiremeyeceksiniz.

Bu duygularla, Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünü ve Şehitler Günü'nü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakların bizlere yurt olmasını, yurt olarak kalmasını sağlayan tüm Türk büyüklerini, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden fedakar gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz. Onların destansı kahramanlıklarının, eşsiz fedakarlıklarının tüm gençlerimize örnek olmasını diliyoruz. Ruhları şad olsun. Milletimiz ebediyen var olsun."

"Çanakkale'de sergilenen ruh, 15 Temmuz'da da gösterildi"

AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç da Çanakkale Zaferi'nin vatan ve bayrak sevgisinin en büyük göstergesi, insanlık tarihinin en büyük zaferi olduğunu vurguladı.

Tüm dünyanın bu zaferle Çanakkale'nin geçilemez olduğunu öğrendiğini belirten Kılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türk milleti Çanakkale'de sağladığı birlik ve beraberliğin bu topraklarda daim kılınması konusunda, devletin bekasını hedef alan her türlü saldırıya kararlılıkla karşı koymaya devam etmektedir. Bu azim ve kararlılıkla 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimine karşı da ecdadımızın tıpkı Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda sergilediği ruhu bir kez daha yaşatan aziz milletimiz, bu şanlı ecdadın torunları olarak ecdadının yolunda yürüdüğünü göstermiştir. Çanakkale ruhu ile tüm kahramanlarımızın bizlere emaneti olan vatanımıza ebediyen aynı sadakat ve inançla sahip çıkmamız için bizlere güç verdiklerini belirterek, Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yılını gururla, vatan için gazi olanları şükranla ve şehit olmuş tüm kahramanlarımızın aziz ruhlarını sonsuz rahmet ve minnetle anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika


Advertisement