Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla İspir Hükumet Meydanında program düzenlendi.

18.03.2017 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla İspir Hükumet Meydanında program düzenlendi.

Atatürk anıtına Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İspir Askerlik Şubesi Başkanlığı personeli Astsubay Başçavuş Ertuğrul Aygün, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Aygün konuşmasında, aziz vatanımızda hür ve özgür bir hayat yaşıyor olmamızı şehit ve gazilerimize borçlu olduğumuzu belirterek, "Çanakkale Zaferi dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı güç dengelerinin tamamen değiştiği olayların akışı üzerinde Türk milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu yüce Türk milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir azmin mücadelesi olmuştur." diye konuştu.

Programa Kaymakam Ömer Faruk Fidan, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Nuh Çatalbaş, Belediye Başkanı Osman Çakır ve daire amirleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika


Advertisement