Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Siirt Belediyesince 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla, şehit yakınları ve gaziler için program düzenlendi.

18.03.2017 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Siirt Belediyesince 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla, şehit yakınları ve gaziler için program düzenlendi.

Valisi Mustafa Tutulmaz, bir restoranda verilen yemekte yaptığı konuşmada, 18 Mart dolayısıyla dünden beri değişik etkinliklerle şehitleri ve gazileri andıklarını söyledi.

Siirt Belediyesini yıllardır bu tür etkinliklerde yanlarında göremediklerini aktaran Tutulmaz, belediye ile bu yıl güzel bir yemekte bir araya gelindiğini bildirdi.

Tutulmaz, tarih boyunca Türkiye'nin değişik grupların hedefi haline geldiğini ifade ederek, şunları belirtti:

"Değişik medeniyetler bu topraklarda hüküm sürmektedir. Son 30 yıllık süreçte PKK terör örgütü bu bölge için sıkıntı yaratmakta ancak siz değerli şehit aileleri yakınlarımız, gazilerimizin gayret ve fedakarlıklarıyla inşallah terör örgütünün sonuna geliyoruz. Biliyoruz ki bu terör örgütü bu bölgede yaşayan insanlar için faaliyetini devam ettirmiyor. Çözüm sürecinde bunu çok iyi gördük. Onların ağababaları, kurucuları ve onları yönlendirenler kesinlikle bu bölge vatandaşının çıkarına hareket eden kişiler değil. Çözüm sürecinde ve arkasında gelişen olaylar bunu çok açık bir şekilde milletimizin gözü önüne serdi. Her sıkıntının ardından bir kurtuluş, gelecek vardır. Geçmiş yıllarda yaşadığımız sıkıntıları hep beraber atlatarak daha güzel günler göreceğiz. Şehitlerimize rahmet ve minnetlerimi arz ediyorum. Allah bu millete daha fazla şehit verdirmesin."

KHK kapsamında Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın da Siirt Belediyesi olarak milleti uğruna kendilerini feda eden şehit ve gazilerimizin aileleriyle bugün buluşmak istediklerini söyledi.

Uzun yılların hasretini birlikte gidermek istediklerini belirten Taşkın, "Sabah törenlerde biraz ıslandık üşüdük ama o kahraman yiğitlerin aslanlar gibi cephede yaşadıklarını biraz hissettik. Siirt Belediyesinin şehit ve gazilerimizin yanında olduğunu, kapılarının sonuna kadar açık olduğu ifade etmek istiyorum. 18 Mart'tan, 15 Temmuz'a kadar bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun" ifadelerini kullandı.

Yemeğe, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, şehit aileleri, gaziler ve korucular katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika


Advertisement