Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 102. Yılı

Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi\'nin 102. Yılı

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Acıpayam'da Çanakkale Şehitleri Haftası nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

19.03.2017 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Acıpayam'da Çanakkale Şehitleri Haftası nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

Acıpayam Belediyesi ve Acıpayam Dernekler Birliği tarafından Çanakkale Şehitleri Haftası etkinlikleri kapsamında Kelekçi Mahallesi'nde Gireniz Şehitler Anıtı'nın önünde tören düzenlendi.

Kelekçi Meydanı'ndaki törende, şehitler için saygı duruşundu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tin, törende yaptığı konuşmada, bu milletin cephelerde genciyle, çocuğuyla, kadınıyla, yaşlısıyla düşmana karşı savaştığını, kadınların sırtlarında mermi taşıdığını belirtti.

Türkiye'nin dış tehditlere karşı, Haçlı zihniyetine karşı, Çanakkale'ye gelen gemilerin sahiplerine karşı hala savaşının sürdüğünü ifade eden Tin şunları söyledi:

"Bunu unutmayalım bunun farkında olalım. Bizim dostumuz yine biziz, kendimiziz, Müslümanlar, Türkler, inananlar, bu Anadolu'da yaşayan her etnik kökenden insanlarımızdır, bu bayrak altında olanlardır. Bize düşen görev, geçmişte bu topraklar için canlarını veren atalarımıza karşı minnettarlığımızı en iyi şekilde göstermek, bu vebaldir bize. Bu emaneti en iyi şekilde korumamız gerekiyor. Bu emanet büyük bir emanet çünkü. O yüzden biz bu ülkeyi satmak isteyenlere karşı 15 Temmuz'da o tanklara göğsümüzü siper ettik. Dış düşmanlarımızın içerideki işbirlikçileri, hainleri vasıtasıyla bu ülkeyi tekrar istila etmek istediler, darbe yapmak istediler, bu ülke insanını boyunduruk altına almak istediler ama bu millet buna fırsat vermedi, dur dedi. 'Biz atalarımızın bize emanet ettiği, kanlarını akıtarak şehit oldukları bu toprakları 3-5 çapulcuya pabuç pabuç bırakmayız' dedi, cevabını verdi, bundan sonra da verecek. Allah'ın izni ile terör belası da artık bitecek, artık yaz kış, ilkbahar sonbahar demeden inlerindeyiz, kökünü kazıyacağız. Ülkeye hainlik yapmış olan kim her kim varsa bunların da kökünü kazıyacağız, bunları içimizde barındırmayacağız, yok edeceğiz. Bu bizim görevimiz. Bu topraklarda yaşıyorsak, suyundan içiyorsak, toprağında yetişen meyvesinden yiyorsak, bu topraklarda şehitlerimizin kanının damlası var."

Tin, törenin ardından Kelekçi Mezarlığı'ndaki Şehit Jandarma Piyade Onbaşı Adem Şentürk'ün kabrini ziyaret ederek, dua etti.

Fırat Kalkanı Harekatında şehit olan Emin Güngör adına oluşturulan hatıra ormanına da fidan diken Tin ve beraberindeki protokol üyeleri, şehidin baba ocağı Güney Mahallesi'nde şehitler için yapılan mısır ekmeği ve tarhana çorbası hayrına katıldı.

Törene Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ile Acıpayam Dernekler Birliği adına Pamukkale Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Turgut Tok da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika


Advertisement