Şehitlerimizi, Rabbim İnşallah Cennetiyle Mükafatlandırsın" - Son Dakika
Güncel

Şehitlerimizi, Rabbim İnşallah Cennetiyle Mükafatlandırsın"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Şehitlerimizi, Rabbim inşallah cennetiyle mükafatlandırsın.

11.08.2016 23:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Şehitlerimizi, Rabbim inşallah cennetiyle mükafatlandırsın." dedi.

Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kazan Aile Yaşam Merkezi'nde düzenlenen "Tecrübe Konuşuyor: İçimizdeki Kahramanlar" programına katıldı. Etkinlikte Bakan Kılıç'ın yanı sıra AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, şehit aileleri, gaziler ve yakınları ile çok sayıda davetli de yer aldı.

Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, etkinliğe konuşmaya değil dinlemeye geldiğini belirterek, "Çünkü 15 Temmuz gecesi Kazanlılar konuştu, dünyaya haykırdı. Bugün burada şehit aileleri var, gazilerimiz var, Rabbim hepinizden razı olsun. Şehitlerimizi, Rabbim inşallah cennetiyle mükafatlandırsın. Bizleri de onların şefaatine nail eylesin. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum." diye konuştu.

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın ortaya koymuş olduğu direniş ve istikbal mücadelesi çağrısına cevap veren vatandaşların neler yaşadığını, milletin ne fedakarlıklar ortaya koyduğunu bildiklerini vurgulayan Kılıç, şunları söyledi:

"Bir dönem gençlerimizle ilgili 'acaba yeterince hassasiyeti var mı' diye soru işaretleri olanlar vardı. 15 Temmuz gecesi gençlerimiz, anneleri, babaları, ağabeyleri, ablaları, kardeşleri 'nereye gidiyorsunuz' diye sorduğunda, 'bu vatan için şehit olmaya gidiyorum' diye cevap verdi. 15 Temmuz gecesi milletimiz, geleceğinin, istikbalinin çok sağlam ellerde olduğunu, bu milletin hiçbir zaman kendisini yolundan etmeye, geleceğine ipotek koymaya, milli iradesine darbe vurmaya çalışanlara müsaade etmeyeceğini tekrar dünyaya haykırdı. 9 şehit, 84 de gazi veren kahraman Kazanlı kardeşlerime teşekkür ediyorum."

Bakan Kılıç, etkinlik sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada ise 15 Temmuz darbe girişiminden sonra milletin tüm dünyaya gösterdiği kahramanlık destanının anlatılması ve unutulmaması için düzenledikleri programların ilkini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin içindeki hainlere karşı verilen mücadelenin en büyük başarısını milletin elde ettiğinin altını çizen Kılıç, şunları kaydetti:

"Millet, tüm dünyaya demokrasinin, insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün dersini vermiştir. FETÖ'ye karşı yapılacak mücadelenin en kararlı şekilde süreceğini bir kez daha buradan dile getiriyoruz. Bu programları tüm Türkiye'de yapacağız. Eğer imkan olur ise birçok ilçemizde de bu programı düzenleyeceğiz. Kahramanlıklarını ortaya koyan milletimizin tüm fertlerini, milletimizle buluşturmak ve onlara o gece yaşananları birinci ağızdan anlatmalarını istiyoruz. Bunu, o geceyi unutmayarak o geceden alınacak dersleri de alarak yapmak istiyoruz. İnşallah bu akşamki yaptığımız program Kazanlı hemşehrilerimiz tarafından beğenilmiştir. Bunu geliştirerek devam edeceğiz. Kazanlı hemşehrilerimiz, 15 Temmuz gecesi büyük bir kahramanlık gösterdi. Zaten 'Kahraman Kazan' olarak da bir değişiklik söz konusu."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitlerimizi, Rabbim İnşallah Cennetiyle Mükafatlandırsın' - Son Dakika


Advertisement