Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika
Yerel

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan 4 polisten Mustafa Yahya Mertcan'ın cenazesi, Çankırı'nın Eldivan ilçesinde toprağa verildi.

11.08.2015 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan 4 polisten Mustafa Yahya Mertcan'ın cenazesi, Çankırı'nın Eldivan ilçesinde toprağa verildi.

Çankırı Devlet Hastanesi morgundan alınan Mustafa Yahya Mertcan'ın (24) Türk bayrağına sarılı naaşı, Eldivan ilçesindeki dedesinin evinin önüne getirildi.

Burada şehidin annesi Hatice ve dedesi Ali Coşkuner ile akrabaları tabuta sarılarak gözyaşı döktü, şehidin baygınlık geçiren bazı yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Yakınlarının taziyeleri kabul etmesinin ardından Mertcan'ın cenazesi, konvoy eşliğinde Eldivan İlçe Emniyet Amirliği binası önüne getirilerek tören düzenlendi. Burada ellerinde Türk bayrakları taşıyan çok sayıda kişi, terörü lanetleyen sloganlar atarak tekbir getirdi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, yaptığı konuşmada, şehitliğin varılabilecek en yüce makam olduğunu söyledi.

Şehidin ailesi ve yakınlarının acısını yüreklerinin derinliklerinde hissettiklerini anlatan Özcan, şöyle konuştu:

"1990'da Van'da teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan kardeşimiz Jandarma Astsubay Yahya Coşkuner'in yeğeni olan aziz şehidimize karşı en büyük görevimiz, kenetlemek, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmektir. Çankırı'da yetişmiş 160 vatan evladımız, tek ulus, tek devlet, tek bayrak, tek dil, tek millet için hayatlarını feda etmiştir. Vatanımız ve bayrağımız uğruna gözünü kırpmadan hayatını tehlikeye atan Mustafa Yahya Mertcan ile ülkemizin birliği, bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için canını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına sabır diliyorum."

İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk de acı ve üzüntülerinin sonsuz olduğunu vurgulayarak, "Mustafa Yahya ve şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Terörle mücadelemiz daha azim ve kararlılıkla sürecektir" dedi.

İsmini aldığı dayısı gibi şehit oldu

Dede Ali Coşkuner ise  25 yıl  önce oğlu Yahya Coşkuner'in ardından şimdi de torununu şehit vermenin acısını yaşadığını dile getirdi.

Tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Coşkuner, "Ben de terör belasının karşısına çıkıp savaşmak istiyorum. Ben de şehit olmak istiyorum. Ne kadar evladım varsa hepsini vatan için feda etmeye hazırım. Terörist kafirlerin önünde mi eğileceğiz? Siz kendinize yer arayın. Bu vatanda size yer yok. Allah hepinizi kahrı perişan etsin. Türk milletini de kıyamete kadar payidar eylesin İnşallah" diye konuştu.

Tabuta sarılan şehidin anneannesi Alime Coşkuner'in "Yanına gittin mi dayına bizden selam götür" diye feryat etmesi törene katılanları duygulandırdı. Törene katılan polis memurlarının da gözyaşına hakim olmadığı görüldü.

Bakan Avcı'nın gözyaşları

Daha sonra Eldivan Merkez Büyük Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınları, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve askeri yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Şehidin dedesi ve yakınlarına taziyede bulunan Bakan Avcı'nın da gözyaşı döktüğü görüldü.

Kılınan cenaze namazı sonrası Mertcan'ın cenazesi, 1990'da şehit olan dayısının da kabrinin bulunduğu aile mezarlığında toprağa verildi. Bakan Avcı, şehidin tabutuna sarılı Türk bayrağını üç kere öperek şehidin dedesine verdi.

Bu arada, şehit Mertcan'ın anne ve babasının uzun yıllar önce ayrıldığı, babasından yıllardır haber alınamadığı öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika


Advertisement