Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika
Güncel

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Kayseri'deki terör saldırısında şehit düşen piyade onbaşılar Muhammed Ali Ocak Yozgat'ın Yerköy ilçesinde, Ahmet Taş ise Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde son yolcuğuna uğurlandı.

18.12.2016 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'deki terör saldırısında şehit düşen piyade onbaşılar Muhammed Ali Ocak Yozgat'ın Yerköy ilçesinde, Ahmet Taş ise Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde son yolcuğuna uğurlandı.

Ocak ve Taş'ın Türk bayrağına sarılı naaşları, karayoluyla Çiçekdağı ilçesine getirildi. Babaevlerinde helallik alınmasından sonra cenazeler, tören için ilçe meydanına götürüldü. Helallik alınması sırasında şehit Ahmet Taş'ın annesi Arzu Taş, "Sana kıyamazdım kuzum. Sana nasıl kıydılar. Ben sana nasıl dayanacağım." diyerek gözyaşı döktü.

İlçe meydanında şehitlerin babaları Selver Ocak ile Osman Taş, ayakta durmakta zorlandıkları için tekerlekli sandalyede taziyeleri kabul etti.

Cenazeler, ilçe meydanına getirildiği sırada alanda bulunanlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı. Daha sonra cenaze törenine geçildi.

Kırşehir Müftü Vekili Bekir Ercan'ın ilçe meydanında kıldırdığı cenaze namazlarının ardından şehit Ahmet Taş Çiçekdağı İlçe Mezarlığı'nda, Muhammed Ali Ocak ise Yerköy Kale Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene, şehitlerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, AK Parti Kırşehir ve Yozgat milletvekilleri Mikail Arslan, Salih Çetinkaya, Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz, askeri erkan, mülki idare amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehit onbaşılar Ahmet Taş ile Muhammed Ali Ocak'ın yakın arkadaş oldukları, acemi birliğini beraber tamamladıkları ve usta birliğinde vatani görevlerini yaparken şehit düştükleri öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement