Şehitlerin İsimleri Midyat'taki Park ve Caddelerde Yaşatılacak - Son Dakika
Güncel

Şehitlerin İsimleri Midyat'taki Park ve Caddelerde Yaşatılacak

Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırıda şehit düşen 3 polis ile Diyarbakır'daki terör saldırısında şehit olan Midyatlı erin ismi ilçede park ve caddelerde yaşatılacak.

14.07.2016 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırıda şehit düşen 3 polis ile Diyarbakır'daki terör saldırısında şehit olan Midyatlı erin ismi ilçede park ve caddelerde yaşatılacak.

Midyat Belediyesi temmuz ayı olağan meclis toplantısında, 8 Haziran'da Bahçelievler Mahallesi Nusaybin Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda şehit olan polis memurları Şerife Özden Kalmış, Nefize Özsoy ve Ökkeş Özdemir ile Diyarbakır- Bingöl karayoluna 18 Şubat'ta PKK'lı teröristlerin yerleştirdiği patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Midyatlı jandarma er Fatih Yeniay'ın isminin ilçedeki park ve caddelere verilmesi kararı alındı.

Buna göre karnındaki bebeği ile şehit olan Kalmış'ın ismi yeni açılan bir çocuk parkına verildi, Cumhuriyet Bulvarı'ndaki 3 caddenin ismi, "Şehit Nazife Özsoy Caddesi", "Şehit Ökkeş Özdemir Caddesi" ve "Şehit er Fatih Yeniay Caddesi" olarak değiştirildi.

Vatandaşlar şehitlerin isimlerinin yaşatılmasından memnun

Vatandaşlar şehitlerin isimlerinin park ve caddelerde yaşatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, belediyeye teşekkür etti.

Esnaf Veysi Özel (53) AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehitlerin isimlerinin park ve caddelere verilmesinden gurur duyduklarını söyledi.

"Allah devlete ve millete zeval vermesin." diyen Özel bu kararın emsal olmasını istedi.

Bedri Kesler de, şehitlerin isimlerini tabelalarda görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Şehitleri unutmadıklarını, unutmayacaklarını ifade eden Kesler, "Şehitler ölmez." dedi.

Mahmut Günaydın, şehitlerin bu ülke için kanlarını döktüğüne işaret ederek, minnettarlığını dile getirdi. Günaydın, Midyat Belediyesine bu karardan dolayı teşekkür etti.

Adnan Sezgin ise şehitlerin isimlerinin ölümsüzleştirilmesinden çok mutlu olduklarını anlattı.

Murat Erdinç de, şehitlerin unutulmayacağına işaret ederek, bir daha bu tür saldırıların yaşanmaması dileğiyle dua ettiklerini söyledi. Erdinç, belediyenin yaptığı bu çalışmayı yürekten desteklediğini vurguladı.

Yıldız Batı, ramazanda gerçekleşen saldırının hala şokunu yaşadıklarını aktardı ve şehitleri daima hatırlayacaklarını belirtti.

Batı, "Bize bu acıyı yaşatanları Allah'a havale ediyoruz. Şehitlerimizin isimlerinin park ve caddelerde yaşatılması çok güzel." ifadelerini kullandı.

Mardin'in Midyat ilçesi Bahçelievler Mahallesi Nusaybin Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğüne 8 Haziran'da PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, 2'si kadın 3 polis şehit olmuş, 3 kişi hayatını kaybetmiş, 23'ü sivil 50 kişi yaralanmıştı. Yaralananlardan çoğunun çocuk olduğu saldırıda birçok ev ve iş yeri hasar görmüştü.

Er Fatih Yeniay da, Diyarbakır-Bingöl karayoluna PKK'lı teröristlerce yerleştirilen patlayıcının 18 Şubat'ta askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu, Jandarma Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik ve erler Mustafa Nerkis, Kadir Görgülü, Mustafa Bilgili, Recep Bodur ile şehit olmuş, saldırıda ağır yaralanan er Oğuz Arslan ise tedavi gördüğü GATA'da şehit düşmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitlerin İsimleri Midyat'taki Park ve Caddelerde Yaşatılacak - Son Dakika

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement