Şehr-İ Medeniyet Gaziantep Defilesi - Son Dakika
Güncel

Şehr-İ Medeniyet Gaziantep Defilesi

Şehr-İ Medeniyet Gaziantep Defilesi

Kutnu Kumaşı Dünyaya Tanıtılacak

15.09.2014 08:55  Güncelleme: 08:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığının destekleri ile gerçekleşecek olan Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, Medyadoktoru Yapım ve Organizasyon firması tarafından Şehr-i Medeniyet Gaziantep defilesi 20 Eylül Cumartesi Gaziantep Tuğcan Otel'de gerçekleşecektir.

Şehr-i Medeniyet Gaziantep defile organizasyonunda baş modeli olan Tuğçe Kazaz, Gülnur Güneş tarafından tasarlanacak olan ve Osmanlı döneminde Hürrem Sultan için Kutnu nergis kumaşından özel yapılan kıyafetler ile defilede yer alacak. Medyadoktoru Yapım firma sahibi yapımcı Savaş Uğurlu, '' Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanımız Fatma Şahin hanımefendi yıllardır kültürümüzü uluslararası platformlara taşımak için yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor. Şehr-i Medeniyet Gaziantep projesinde tasarımcımız Gülnur Güneş, bölgenin en önemli kültürlerinden birisi olan Kutnu kumaşından özel tasarımlar yapacaktır. Baş modelliğimizi yapacak olan Tuğçe Kazaz, defilemizde döneminde Hürrem Sultan için tasarlanan kumaş Kutnu Nergis kumaşından tasarlanan kıyafetler ile defileye çıkacak.

TASARIMLAR GÖZ DOLDURACAK

Şehr-i Medeniyet Gaziantep defilesinin tasarımcısı Gülnur Güneş ise, ''Medyadoktoru Yapım firmasının bana yapmam için önerdiği ve Anadolu Medeniyetlerinden yola çıktığımız 28 parçadan oluşan Şehr-i Medeniyet Gaziantep Defilesi için tasarladığım her bir kıyafetin ayrı hikâyesi var. Pek çok medeniyetin kesiştiği coğrafyamızdan ve tarihimizden beslenen Anadolu kültürünü, sanatını ve yine ayni topraklarda birlikte şekillendiğimiz bu kültürlerin görsel ifadesini bütün güzelliğiyle tasarımlarımda ki detaylara yansıtmaya çalıştım. Tabii ki de yaptığımız tasarımları ne kadar geçmiş zamandan esinlenerek hayata geçirsek de günümüz estetik alisi içinde sunabilmek adına bunu kıyafetlerin detaylarına taşıdık. Her birinin kendi içinde ayrı ayrı çok özel hikayesi olan bu kıyafetlere ilham kaynakları bugün Gaziantep' de kazı çalışmalarında bulunan Çingene Kızı Mozaiği meşhur "Zeugma"tasarımlarımızdan birine hayat verirken, Osmanlı İmparatorluğunun 1. Dünya Savaşından sonra küllerinden yeniden doğusunu simgeleyen Anka Kuşu Motifi o zaman kırmızı renkte yapılan Osmanlı gelinliğimize ilham kaynağı oldu. Son olarak Gaziantep defilemiz için özel olarak tasarladığım Tuğçe Kazaz' in taşıyacağı final kifayetimiz Hürrem Sultan' in kaftanlarının yapıldığı kutnu nergis kumaşından tasarlanan bir kıyafetle defilemizin kapanışı yapmayı düşünüyoruz.

SUNUCULAR SİNEMA OYUNCUSU
20 Eylül'de Gaziantep Tuğcan otel de gerçekleşecek olan Şehr-i Medeniyet Gaziantep defilesinin sunucuları da belli oldu. Birçok dizi, sinema projesinde rol alan ve Tiyatro Yok ki'nin kurucularından olan konservatuvar mezunu Elif Tayhan ve Kerem Baydar gecenin sunuculuğunu üstlendi. Gecenin sunucularından Elif Tayhan, ''Bu tür kültürel projeler de sunuculuk yapmak bizlere gurur veriyor. Gaziantep gibi önemli bir şehrimizde tüm dünyaya tanıtılacak bir projenin içinde yer almak bizleri mesleki kariyerimizde heyecanlandırdı. Medyadoktoru Yapımın bu tür önemli projelerinde sunucu olmaya devam edeceğiz. 'dedi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehr-İ Medeniyet Gaziantep Defilesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement