Şehr-i Medeniyet'in Yeni Durağı Balıkesir Oluyor - Son Dakika
Güncel

Şehr-i Medeniyet'in Yeni Durağı Balıkesir Oluyor

Şehr-i Medeniyet Kültür etkinlikleri serisinin yeni durağı olan Balıkesir'de 19 Kasım günü gerçekleştirilecek Şehr-i Medeniyet Balıkesir'in tanıtım toplantısı önceki gün Balıkesir'de yapıldı.

12.11.2015 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaklaşık 3 yıldır Türkiye'nin farklı illerinde Medyadoktoru Yapım tarafından organize edilen Şehr-i Medeniyet etkinlikleri serisini bu kez de Şehr-i Medeniyet Balıkesir'in ev sahipliğini üstlenen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur, Yapımcı Savaş Uğurlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Medyadoktoru yapım firması kurucusu Elif Tayhan soruları yanıtladı.

Şehr-i Medeniyet Balıkesir'in ev sahipliğini üstlenmekten dolayı mutluluğunu ifade edene Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, '' Balıkesir'imizin ve ülkemizin kültürü, tarihi değerleri, geleneksel uygulamaları, motifleri ve sanata kadar uzanan farklı kolları sayesinde hayatımız birçok alanda zenginleşmektedir. Bu bağlamda kültürel miras ve kültürel çeşitlilik kavramları, toplumlar için bir yakınlaşma, diyalog, uyum ve kimlik kaynağını oluşturmaktadır. Şehr-i Medeniyet Balıkesir Kültür Defilesi ilimizin önemli değerlerini uluslararası platformlarda tanıtımına büyük katkı sağlayacak bir projedir ''dedi

Şehr-i Medeniyet'in Kültür defilesinin organizasyonunu üstlenen yapımcı Savaş Uğurlu ise, Ülke tanıtımına büyük katkı sağlayan ve ülkemizin Gücünü Keşfetmesi adına birçok projeler yaptıklarını belirterek, ''Gerek, Başbakanlık, gerekse TBMM, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı resmi destekleri ile önemli projelere imza atmaya devam ediyoruz. Şehr-i Medeniyet Balıkesir projemizi önemli mirasları topraklarında barındıran Balıkesir ilimizde yapmamak olmazdı. Toplumların hafızalarını tazelemek, tarihi hasretlerimizi gidermek amacıyla ülkemizin medeniyetlerini, kültürünü, Balıkesir bölgemizin bölgesel gelenekleri, kıyafetleri ile bütünleştirerek günümüz diliyle görücüye çıkaracağız. Balıkesir dışında 2016 ilk ayından itibaren birçok ilde ve ülkede projeyi yapmaya aralıksız devam edeceğiz. ' dedi.

Tuğçe Sarıkaya 100 Yıllık Gelinlik Giydi

19 Kasım'da gerçekleştirilecek olan defilede Sema Şimsek, Vatan Şaşmaz ile aynı podyumda Balıkesir'in tarihi geçmişini anlatan kıyafetleri sergileyecek olan ünlü model Tuğçe Sarıkaya, bir sürprize imza atarak 100 yıllık gelinlik ile objektiflere poz verdi. Tarihi gelinliği giyme fırsatı bulduğu için heyecanlı ve bir o kadar da mutlu olduğunu belirten Sarıkaya 'Çok özel bir gelinlik. 100 yıllık bir geçmişi ve hikayesi var. İşlemelerinden tüm detaylarına kadar en ince işçilikle işlenmiş. Giydiğim en özel kıyafetlerden biri oldu' şeklinde konuştu.

Şehr-i Medeniyet Balıkesir kültür projesinde Timuçin Denizmen tarafından tasarlanan 25 ayrı özel kıyafetin tanıtılacağı defilede ayrıca ülkemizin alanında tek önemli korolarından olan ve dünyanın birçok ülkesinde medeniyetlerimizi müziklerimiz ile bütünleştirerek anlatan 'Ottoman Korosu'da dev bir konser verecek. Projenin koreografı Asil Çağıl'ın sunuculuğunu Vatan Şaşmaz'ın yaptığı defilede genel koordinatörlüğü ise Kerem Baydar üstlendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehr-i Medeniyet'in Yeni Durağı Balıkesir Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement