Şehre Dair Tüm Şiirler Bu Kitapta Toplandı - Son Dakika
Yerel

Şehre Dair Tüm Şiirler Bu Kitapta Toplandı

Şehre Dair Tüm Şiirler Bu Kitapta Toplandı

Esenler Belediyesi, Şehir Şiirleri Antolojisi derledi.

04.12.2014 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi, Şehir Şiirleri Antolojisi derledi. Kitapta Türk ve Dünya edebiyatının önde gelen şairlerinin şehre dair yazdıkları çok sayıda şiir yer alıyor.

Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi, "Şehirler medeniyetlerin şiirleridir" anlayışıyla, şehrin şiir diliyle okunmasını sağlamak amacıyla Şehir Şiirleri Antolojisi derledi. Yaklaşık 8 ay süren bir çalışmanın ürünü olan kitapta, şehre dair yazılmış en özel şiirler yer alıyor.

ORİJİNALİNDEN DERLENDİ

İstanbul'un en büyük kütüphanelerinde bulunan kitapların orijinalinden derlenen Şehir Şiirleri Antolojisi, bu alanda araştırma yapanlar için başvuru kaynağı niteliğinde. Şehir Düşünce Merkezi'nin şehirle ilgili çıkardığı akademik yayınların yanı sıra bu kitap, kente edebi bir yaklaşımla bakmayı sağlıyor. Hacı Bayram-ı Veli'den Edgar Allen Poe'a, Yahya Kemal Beyatlı'dan Bertolt Brecht'e kadar Türk ve Dünya edebiyatının önde gelen 77 şairden 84 şiirin yer aldığı kitap 230 sayfadan oluşuyor.

CUMHURBAŞKANI'NA TAKDİM EDİLDİ

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Şehir Şiirleri Antolojisi'ni geçtiğimiz ay Esenler'e gelerek toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim etmişti. Erdoğan da şehre dair yapılan bu çalışma için Göksu'ya teşekkürlerini iletmişti. Göksu, aynı kitabı 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programında ilçede görev yapan öğretmenlere de hediye etti. Öğretmenler de, kitapta yer alan şiirleri derste öğrencilerine okuyacaklarını söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehre Dair Tüm Şiirler Bu Kitapta Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement