'Şehri Ramazan'ın Huzuru Tüm Kentte - Son Dakika
Güncel

'Şehri Ramazan'ın Huzuru Tüm Kentte

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Şehri Ramazan' etkinlikleri, Bursa'da tüm coşkusuyla devam ediyor.

08.07.2015 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Şehr-i Ramazan' programının Merinos Parkı durağında, vatandaşlar önce Hüseyin Goncagül ile orta oyunu keyfi yaşadı. Çocuklarla eğlenceli yarışmaların yapıldığı etkinliğin ardından Merinos Park'ta açık alanda kurulan mescitte, İstanbul Eminönü Yeni Cami İmam Hatibi ve 2015 Dünya Kur'an okuma birincisi Ferruh Muştuer nezaretinde teravih namazı kılındı. Ramazan programı, ilahi aşkla dönen semazenler eşliğinde ilahilerle ve tasavvuf musikisiyle devam etti. Mevlevi ayini ile manevi şölene dönüşen programı izleyen vatandaşlar, huzur dolu bir Ramazan akşamı daha yaşadı.

Kutlu Yolcular FSM'de

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı hastane alanında düzenlenen 'Şehri Ramazan' etkinlikleri kapsamında da yine 'Kutlu Yolun İlk Yolcuları' isimli oyun sahnelendi. 'Çağrı' filminden sahneye uyarlanan ve filmin müzikleri ile önemli sahnelerinden alıntılar yapan oyun, izleyicilere duygusal anlar yaşattı. İslamiyet doğuşunu ve yayılışını anlatan oyun, 'Beyaz Düşler Sahnesi' sanatçıları tarafından sahnelendi.

Hüdavendigar orta oyunu ile şenlendi

Hüdavendigar Kent Parkı ise geleneksel Türk halk tiyatrosunun sevilen örneklerinden orta oyunu ile şenlendi. Özellikle çocukların keyifle izlediği gösteri, seyircileri kahkahaya boğdu. Vatandaşlar, gösterinin sonunda sanatçıları alkışlarla ödüllendirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Şehri Ramazan'ın Huzuru Tüm Kentte - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement