Şehrin Güzelliği Köylü Kadınlara Emanet - Son Dakika
Yerel

Şehrin Güzelliği Köylü Kadınlara Emanet

Volkan Kaşik / Anıl Bağrık - Adana Büyükşehir Belediyesinin peyzaj çalışmalarında görev yapan 55 köylü kadın, diktikleri mevsimlik çiçeklerle kentteki park ve refüjlere renk katıyor.

28.03.2013 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Volkan Kaşik/ Anıl Bağrık - Adana Büyükşehir Belediyesinin peyzaj çalışmalarında görev yapan 55 köylü kadın, diktikleri mevsimlik çiçeklerle kentteki park ve refüjlere renk katıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi, baharın gelişiyle kentin canlanmadan payını alması için peyzaj çalışmalarına ağırlık verdi. Refüj ve parklarda toplam 22 bin metrekare alana mevsimlik çiçekler dikilmeye başlandı. Çalışmaların büyük bölümünün köylü kadınlar tarafından yürütülmesi de dikkati çekiyor.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdür Yardımcısı Turgut Hayta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent estetiğine özel önem verdiklerini belirterek, bunun için yıllık 2 milyonun üzerinde çiçek kullandıklarını bildirdi.

Adana'nın nüfusunun 2 milyonun üzerinde olduğunu anlatan Hayta, "Neredeyse kişi başına bir çiçek dikmiş oluyoruz" dedi.

Çiçek dikim çalışmalarında ağırlıklı olarak kadınların görev aldığını anlatan Hayta, şöyle konuştu:

"Kadın işçiler park ve refüjleri nakış gibi işleyerek çok güzel görüntüler ortaya çıkmasına vesile oluyor. 55 kadın işçimiz hem dikim işlemini gerçekleştiriyor hem de çiçeklerin tüm bakımlarını yapıyor. Adanalılar da yaptığımız çalışmaları takdir ediyor. Belediyeye taşeron firma aracılığıyla hizmet veren kadınların çoğu çevre köylerde yaşıyor. Kadın işçiler, şehrimizi güzelleştirirken, kazandıkları paralarla da ailelerine katkı sağlıyor."

-"İşimizi seve seve yapıyoruz"

Çiçek dikimi yapan kadınlardan beş çocuk annesi Nebahat Aydaş da yaklaşık on dört yıldır bu işi yaptığını belirterek, kentin güzelliğine katkıda bulunduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Park ve refüjlere mevsimsel çiçekler dikerek, bakımlarını yaptıklarını anlatan Aydaş, "Toprakla uğraşmak, güzel bir o kadar da zevkli. Aynı zamanda burada kazandığım parayla aile bütçesine katkıda bulunarak çocuklarımı okutuyorum. Şehri bizler güzelleştiriyoruz. İşimizi seve seve yapıyoruz" dedi.

Esma Küçüköztaş ise Karaisalı ilçesine bağlı Çatalan köyünden geldiğini ifade ederek, "İşimizi çok seviyoruz, hele o çiçekleri açarken görmek çok güzel. Bazen vatandaşlar bize teşekkür ediyor, bu da bizi gururlandırıyor" diye konuştu.

Fatma Zeytun, 10 yıldır bu işi yaptığını hatırlatarak, kentin güzelleşmesine katkı sağlamanın farklı bir duygu olduğunu dile getirdi.

Büyük bir emekle diktikleri çiçekleri bazı vatandaşların söktüğünü anlatan Nilüfer Akdoğan da bu güzelliğin bozulmamasını istedi.

Yayıncı: Tevfik Işık - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehrin Güzelliği Köylü Kadınlara Emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement