Şehzade Mehmet Eğitime Törenle Başladı - Son Dakika
Yerel

Şehzade Mehmet Eğitime Törenle Başladı

Şehzade Mehmet Eğitime Törenle Başladı

Manisa Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi 2015-2016 eğitim ve öğretim yılına düzenlediği törenle başladı.

28.09.2015 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi 2015-2016 eğitim ve öğretim yılına düzenlediği törenle başladı.

Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi 2015-2016 eğitim ve Öğretim yılına yeni bir heyecanla başladı. İlk ders zili dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi Okul Müdürü Giray Kara, "Kendinizi geleceğe iyi hazırlamak için Şehzade Mehmet eğitim kurumlarının güçlü kadrosu ve eğitim anlayışıyla bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Çok okuyarak, iyi bir dil eğitimi alarak, sosyal yönden kendinizi en iyi şekilde geliştirerek, milli ve manevi duygularla aynı zamanda karakterli ve erdemli bir birey olarak kendinizi geleceğe hazırlamanız lazım geliyor .Şehzade Mehmet Fen Lisesi bu yıl 2. mezunlarını verdi. 1 öğrencimiz LYS Türkiye 14.sü, ilk binde de 8 öğrencisi yer aldı. 2015 LYS puan ortalamalarına göre, Fen Lisemiz ortalama 40-50 puan farkla yerleştirmede Manisa 1. oldu. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının velilerimize, öğrencilerimize ve okulumuza başarılar getirmesini dilerim" dedi.

Daha sonra Matematik zümre başkanı Serdar Karaman öğrencilere hitap ederek, öğrencilere yılın ilk dersini yaptı.gelecekte öğrencilerin nelerin beklediğini anlattı. Karaman, "Öğrencilerimiz iyi bir ortaöğrenim ile iyi bir meslek sahibi olurlarken, alacakları eğitim sayesinde sorumluluk sahibi, dürüst vatandaş olurlar. Geleceğin dünyasında en önemli değer bilgidir. Öğrencilerimiz bilgiye ulaşabilme yollarını, metotlarını ve bilginin teknolojiye dönüştürülme süreçlerini tanımalıdırlar. Bunun için de öğrencilerimiz sahip oldukları yetenekleri ve bunları verimli kullanabilme becerisine de sahip olmaları önemlidir." diye konuştu.

Okulun mezun öğrencilerinden Gülüzar Deniz ise yaptığı konuşmada "Ben şu anda İzmir Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi 3.sınıf öğrencisiyim. Her ne kadar Üniversiteli olsam da bu okulda geçirdiğim günlerimi unutamıyorum. Keşke fırsatım olsa da tekrar sizlerin arasında olabilsem. Burada bulunan tüm öğretmenlerime emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim.Sizlere de yeni eğitim öğretim yılında başarılar dilerim." dedi.

Okulun müzik öğretmeni Levent Cebecinin söylediği türküler ve sinevizyon gösterilerinden sonra öğrenciler sınıflarına alındı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehzade Mehmet Eğitime Törenle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement