Şehzade Mehmet'in Genç Güreşçileri Şampiyon - Son Dakika
Yerel

Şehzade Mehmet'in Genç Güreşçileri Şampiyon

Şehzade Mehmet\'in Genç Güreşçileri Şampiyon

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi Serbest Güreş dalında Manisa il Şampiyonu oldu.

24.02.2015 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi Serbest Güreş dalında Manisa il Şampiyonu oldu.

Manisa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 19-20 Şubat tarihleri arasında Manisa Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda 17-18 Yaş Gençler Okullar arası Serbest Güreş İl Birinciliği müsabakaları yapıldı. Müsabakalar Manisa ve İlçelerinden gelen çok sayıda sporcu ve okulun katılımı ile yapıldı. Çok çekişmeli ve iki gün süren müsabakalar neticesinde takım şampiyonluğunu Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi, ikinciliği Salihli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, üçüncülüğü ise Salihli Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Kula Yunus Emre Anadolu Lisesi paylaştı.

Dereceye giren takımlara kupaları ve sıkletlerinde ilk üçe giren güreşçilere madalyaları yetkililer tarafından törenle verildi.

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesinden 120 kilogramda güreşen Deniz Yasak birinci, 50 kilogramda güreşen Mehmet Yasin Dağ, 60 kilogramda güreşen Abdülaziz Akıncı ve 66 kilogramda güreşen Enes Tekbaş ikinci, 55 kilogramda güreşen Selman Çubukçu, 84 kilogramda güreşen Ali Kaynak ile 100 kilogramda güreşen Hüseyin Körük sıkletlerinde üçüncü oldular. Dereceye giren güreşçiler 01-03 Nisan tarihlerinde yapılacak grup müsabakalarında Manisa'yı temsil ederek Türkiye Şampiyonluğu vizesi arayacaklar.

Müsabakalarla ilgili olarak açıklama yapan Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Giray Kara, "Güreşin marka okuluyuz. Kazandıkları birincilikten dolayı öğrencilerimi kutluyorum. Geçen sene öğrencilerimiz çok başarılı bir dönem geçirdi. Öğrencilerimiz; bilimde, sanatta ve sporda daha da başarılı olmak için yoğun bir tempoda çalışmaktadırlar. Okulumuzda 40 lisanslı güreşçi bulunmaktadır. Güreşçilerimiz Manisa için Türkiye ile yarışmaktadırlar." dedi

Müsabakalarla ilgili olarak açıklama yapan Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi Güreş Antrenörü Behçet Karaca ise, "Hedefleri olan okuluz. Yapılan müsabakalarda takım halinde birinci olmamız bizleri mutlu etti. Geçen eğitim öğretim yılında bu yaş grubunda yapılan Türkiye Güreş Şampiyonasında Deniz Yasak ve Selman Çubukçu sıkletlerinde Türkiye Şampiyonu oldular. Bu sene de aynı başarıyı bekliyorum. Bizlere çalışmalarımızda her türlü desteği sağlayan okul müdürümüz Giray Kara bey ve öğretmenlerimize şahsım ve güreşçilerim adına çok teşekkür ediyorum." diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehzade Mehmet'in Genç Güreşçileri Şampiyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement